Γεφύρι της Άρτας το έργο αποχέτευσης πρώην δήμων Φαρρών – Ωλενίας. ”Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν”

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερυμάνθου κ. Κουραχάνη.
Κ. Πρόεδρε
Σε σοβαρές αποκαλύψεις προχώρησε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής στην υπόθεση που απασχολεί το Δήμο μας της βαλτωμένης 20 χρόνια αποχέτευσης των κοινοτήτων , Βασιλικού, Ισώματος, Φαρρών που θυμίζει το γεφύρι της Αρτας.
Για το έργο αυτό που δαπανήθηκαν και δαπανούνται πολλά εκατομμύρια, ο Δήμαρχος ήταν αποκαλυπτικός για τις αιτίες της απίστευτης καθυστέρησης των 20 χρόνων που κατασκευάζεται και ακόμα δεν λειτουργεί. Ενώ στο αίτημα της άμεσης λειτουργίας ο Δήμαρχος εμφανίστηκε απαισιόδοξος .
Συγκεκριμένα είπε ο Δήμαρχος, που συμμετείχε σε σύσκεψη στο Ίσωμα για τα προβλήματα της κοινότητας προσκαλεσμένος του Τοπικού Συμβουλίου ότι ‘’ ενώ το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν σήμερα μεγάλες δυσκολίες στην ολοκλήρωση του στα χαρτιά εμφανίζεται ότι λειτουργεί κανονικά.’’
Η δήλωση αυτή που έγινε παρουσία δεκάδων κατοίκων και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου δημιούργησε αίσθηση και πολλά ερωτηματικά.
Για την ενημέρωση σας να αναφέρουμε ότι στο έργο αυτό δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια (περίπου 10). Για να γίνει σκάφτηκαν οι δρόμοι με κακή αποκατάσταση οδοστρώματος με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να σπάει ο κόσμος τα αυτοκίνητα του. Το έργο ήταν διαδημοτικό και κατασκευάζεται μαζί με τον γειτονικό Δήμο Δ. Αχαίας (αρχικά επι Καποδίστρια Ωλενείας) και δημιούργησε ελπίδες να απαλλαγούν οι κάτοικοι από τα χαράτσια των ιδιωτών που παίρνουν τα λήμματα των βόθρων με αποζημιώσεις που φθάνουν τα 200-300 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι αυτήν την περίοδο οι υποψήφιοι των εκλογών υπόσχονταν την άμεση λειτουργία του για να φθάσουμε σήμερα στο σημείο να ανακοινώνεται από τον νέο Δήμαρχο Ερυμάνθου ότι ενώ το έργο είναι ημιτελές (σε ποιο βαθμό άραγε) , στα χαρτιά να εμφανίζεται ολοκληρωμένο και λειτουργικό . Δηλαδή κάποιοι αρμόδιοι εξαπατώντας το λαό τα δημοτικά συμβούλια τα ελεγκτικά όργανα, τους φορείς , που χρηματοδότησαν το έργο παρουσίασαν το έργο τελειωμένο ενώ δεν είναι.
Κ πρόεδρε Η εξέλιξη αυτή είναι πολλή σοβαρή . Θέτει πολλά ερωτηματικά
Αναδεικνύει ευθύνες και υπεύθυνους που πρέπει να λογοδοτήσουν για όλες τις πλευρές της υπόθεσης από το που πήγαν τα χρήματα , μέχρι το ποιοι υπέγραψαν , το αν κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα , αν φυσικά στο κορυφαίο ζήτημα σήμερα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του .
Βάζει ερωτήματα και για το σήμερα στο πώς εγκρίνονται νέα εκατομμύρια επέκτασης για να θαφτούν και αυτά με την σειρά τους . Βάζει ερωτήματα για την σκοπιμότητα του δυσβάσταχτου χαρατσιού των 500 ευρώ που ψήφισε το νέο δημοτικό συμβούλιο Ερυμάνθου ως τέλος σύνδεσης της αποχέτευσης που μόνο η ΛΣ καταψήφισε.
Σε αυτά τα ερωτήματα που τα θέτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει άμεσα να απαντήσει ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και όλοι οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα που πρέπει να καλεστούν και να δώσουν εξηγήσεις .
Πρέπει απαντήσεις να δοθούν και από την περιφέρεια που είχε ευθύνη να ασκεί ελεγκτικό ρόλο αφού μάλιστα στελέχη της ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτό το έργο . Αυτές οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να καλεστούν να είναι παρόντα και τα τοπικά συμβούλια των παραπάνω κοινοτήτων όπως και οι κάτοικοι.
Περιμένουμε την ενημέρωση σας για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα έχει το παραπάνω θέμα στην ημερήσια διάταξη

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΣ Παναγιώτης Σκιαδάς