(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Χ.Μπονάνου στο Δήμο Ερυμάνθου – Για μείζονα θέματα

Μία σειρά από σημαντικά ζητήματα του Δήμου Ερυμάνθου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.
Ο κ. Μπονάνος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου Ερυμάνθου και επισκέφθηκε το Δημαρχείο, στην Χαλανδρίτσα, την Δευτέρα 15 Ιουνίου.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για μείζονα θέματα του Δήμου που άπτονται και των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης και ενίσχυσης της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο Δήμαρχος επεσήμανε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διευρυνθεί ο θεσμός αποκτώντας ευρύτερα χαρακτηριστικά προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, αλλά και η αποτελεσματικότητα για τους εκθέτες. Μάλιστα, ενημέρωσε πως το πρώτο ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης της έκθεσης θα γίνει από την προσεχή κιόλας, διοργάνωση, στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, ο κ. Μπαρής ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας εστιάζοντας στην ανάγκη διαφύλαξης του πλούσιου περιβαλλοντικού πλούτου του Δήμου Ερυμάνθου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτακτική ανάγκη υλοποίησης σημαντικών έργων για την περιοχή μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια.
Ειδικότερα, όσον αφορά στα έργα, ο Δήμαρχος έθεσε σε προτεραιότητα, τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της περιοχής, των τουριστικών υποδομών, τη βελτίωση του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου, την υλοποίηση των οδικών έργων Τσαπουρνιά – Λακκώματα και Διάσελο – Καλέντζι, τη Γέφυρα Ρίκαβας και Βουντούσας, την Παράκαμψη του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, τον εξοπλισμό του Νέου Δημαρχείου, την παράκαμψη της Καλλιθέας και την αποκατάσταση των κατολισθητικών φαινομένων σε σημεία της Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ώστε να καταστεί λειτουργικό, κι άλλα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κατέγραψε όλα τα αιτήματα του Δήμου Ερυμάνθου και δεσμεύτηκε πως θα τα υποστηρίξει, προωθώντας άμεσα λύσεις.
«Με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας, στην οποία του εκθέσαμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας, αρκετά από τα οποία άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας. Ευχαριστώ τον κ. Μπονάνο για το ενδιαφέρον του και είμαστε βέβαιοι ότι σε αγαστή συνεργασία θα καταφέρουμε να δρομολογήσουμε λύσεις σε όλα τα ανοικτά «μέτωπα». Άλλωστε, η Περιφερειακή Αρχή, αλλά και ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης έχει αποδείξει ότι δεν είναι άνθρωπος των λόγων», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.