Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη παρακολουθούσε βήμα-βήμα την καθημερινή ζωή της Ιωάννας


To μοτίβο της καθημερινής ζωής της 34χρονης Ιωάννας φαίνεται ότι είχε η 35χρονη Έφη, η οποία χρησιμοποιούσε την τεχνολογία ως «όπλο» για να παρακολουθεί βήμα-βήμα την 34χρονη που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα στο κινητό βρέθηκαν στίγματα και από το σπίτι και από τον χώρο εργασίας της 34χρονης στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η 35χρονη είχε τοποθετήσει GPS tracker στο αυτοκίνητο ενώ έχει βρεθεί φωτογραφία της συσκευής αλλά και η σύνδεση που χρησιμοποιούσε για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Με απλά λόγια η δράστις είχε κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό της η οποία της έδινε σε πραγματικό χρόνο όλες τις κινήσεις της Ιωάννας, πού έμενε, πού διασκέδαζε και τι κινήσεις έκανε.

 

Προφανώς, εκτιμούν οι αναλυτές, τη ζήλευε σε τέτοιο βαθμό που ήθελε να της μοιάσει και να γίνει «εκείνη» κοπιάροντας από την εμφάνιση μέχρι τη ζωή της.

Παράλληλα, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε screenshot η πινακίδα από το ταξί διαφυγής και το τηλέφωνο της οδηγού από το ταξί το οποίο είχε κρατήσει σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσει μαζί της. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε, γιατί η οδηγός ήταν στην ώρα της.

Της έστηνε καρτέρι από τον Ιούνιο του 2019

Η ίδια ανάλυση του κινητού έδειξε ότι η Έφη παρακολουθούσε την Ιωάννα από τον Ιούνιο του 2019. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο iPhone που είχε πάνω της και είναι από την είσοδο του σπιτιού του θύματός της.

Αυτό το υλικό αποδεικνύει ότι η 35χρονη σχεδίαζε την επίθεση έναν χρόνο πριν και δένει με την κατάθεση γειτόνων της Ιωάννας τον Ιανουάριο, που την είχαν δει να περιφέρεται σαν σκιά, ντυμένη στα μαύρα έξω από το σπίτι της και να κατόπτευει.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι εντοπίστηκε στο σπίτι της 35χρονης

Την ίδια ώρα, όλα τα ευρήματα των Αρχών φανερώνουν ότι η 35χρονη κατηγορούμενη είχε απευθυνθεί μέχρι και σε… μάγισσες, καφετζούδες και χαρτορίχτρες προκειμένου να «δέσει» τον σύντροφό της. Μάλιστα, σύμφωνα με με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από τις επισκέψεις της η 35χρονη φαίνεται να κρατούσε σημειώσεις, χωρίς ειρμό, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο διάλογος στο Facebook

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε διάλογος μέσα από τα social media που είχαν οι δύο γυναίκες το 2018. Η φερόμενη ως δράστιδα ζητούσε από την Ιωάννα να διαγράψει τον σύντροφό της από φίλο στο Facebook. Αναλυτικά ο διάλογος:

Κατηγορούμενη: Ιωαννάκι, καλησπέρα, τι κάνεις; Sorry για την ενόχληση, θέλω να σε ρωτήσω.
Θύμα: Καλησπέρα κοριτσάκι, εννοείται καλέ, ό,τι θες.
Κατηγορούμενη: Ρε συ, να σε ρωτήσω, τον ξέρεις τον Ν… Συγγνώμη, βρε αγάπη μου, αλλά υπάρχει λόγος που σε ρωτάω.
Θύμα: Μου έστειλε πριν λίγο αίτημα φιλίας και το δέχτηκα, δεν τον γνωρίζω. Παίζει κάτι;
Κατηγορούμενη: Δεν μου αρέσει να είμαι αδιάκριτη, αλλά ναι, κάτι παίζει και μου έκανε εντύπωση, Ιωάννα μου.
Θύμα: Ρε, δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας, θέλεις να τον διαγράψω;
Κατηγορούμενη: Σε παρακαλώ όμως μη σου ξεφύγει τίποτα.
Θύμα: Όχι φυσικά, εννοείται αυτό.
Κατηγορούμενη: Η ιστορία μου με αυτόν παίζει εδώ και πολύ καιρό, θα τον φτιάξω εγώ.
Θύμα: Ό,τι θέλεις εσύ.
Κατηγορούμενη: Καταλαβαίνεις πώς στο λέω, βρε Ιωάννα μου. Με πείραξε.
Θύμα: Τον διαγράφω τώρα, μην ανησυχείς καθόλου.
Σημειώνεται ότι σε ιδιόχειρα σημειώματα στο σπίτι της 35χρονης βρέθηκαν και άλλες περιγραφές γυναικών που δεν είναι η Ιωάννα, αλλά ενδεχομένως άλλες που θεωρούσε πως πολιορκούν τον σύντροφό της. «Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη. Φοβάμαι μια μελαχρινή-καστανή, κάτι έχει κάνει. Θα επιστρέψει μια γυναίκα από το παρελθόν του. Προβληματίζομαι παρά πολύ για το μέλλον»…

Ένα από τα σημειώματα που βρέθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές