ΑΧΑΪΑ: Οι Αγρότες του Αιγίου στηρίζουν τη σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας των υγειονομικών – Στο νοσοκομείο

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις 16 Ιούνη. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς στις 11πμ στο νοσοκομείο Αιγίου.
Για τη υγεία ο χρόνος που δόθηκε από την πειθάρχηση του λαού δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Παραμένουν 30000 κενά μόνιμου προσωπικού και 3500 συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης. Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας ασθένειας αφήνοντας ξεκρέμαστους όλους του υπόλοιπους ασθενείς με την ακύρωση χιλιάδων ραντεβού πχ 10.000 Ρίο 500 Αίγιο. Η πρωτοβάθμια φροντίδα αποδυναμώθηκε με τις μετακινήσεις ιατρών από τα κέντρα υγείας για την κάλυψη ων κενών στα νοσοκομεία. Καμία απόλυση επικουρικού – συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό. Επαναλειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος κα με αξονικό τομογράφοι. Κάλυψη των κενών θέσεων σε γιατρούς και σε ειδικευόμενους. Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα. Δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ»