Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος φέρεται να είχε επιτεθεί το 2005 σε 10χρονο κορίτσι

Δύο χρόνια πριν από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 στην Πορτογαλία, ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση απαγωγής της,φέρεται να είχε επιτεθεί σε δεκάχρονο κορίτσι, κι αυτό από τη Βρετανία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πορτογαλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Γερμανός παιδεραστής Κριστιάν Μπρίκνερ φέρεται να παρεισέφρησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Αλγκάρβε όπου διέμενε το δεκάχρονο κορίτσι με την οικογένειά του, την ώρα που οι γονείς του είχαν βγει έξω.

Όταν όμως επέστρεψαν πρόλαβαν να σώσουν το παιδί τους και είδαν τον άνδρα που επιχείρησε να το απαγάγει λέγοντας στην αστυνομία ότι ήταν ένας άνδρας που μύριζε σκουπίδια σαν να ήταν εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας.

Οι αρχές έχουν επισημάνει ότι πολλές από τις επιθέσεις και απαγωγές παιδιών στην Πορτογαλία έγιναν πρωινές ώρες μετά την αποκομιδή σκουπιδιών, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Για τον Γερμανό Εισαγγελέα Χανς, Κριστιάν Βόλτερς, μέσα σε διάστημα έξι ετών έχουν καταγραφεί 18 παρόμοιες περιπτώσεις με αυτή της Μαντλίν στο στην Πορτογαλία.

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από την πορτογαλική αστυνομία να της αποστείλει λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση του 2005.

Το αίτημα των γερμανικών αρχών ενισχύει τις υποψίες τους ότι ο Μπρίκνερ θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος και για άλλες επιθέσεις ή απαγωγές κοριτσιών.

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι οι πορτογαλικές αρχές ουδέποτε είχαν ανακρίνει τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της ΜακΚάν παρά το βεβαρημένο μητρώο του.

Χθες, ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης της Μανλτίν έκανε στροφή 180 μοιρών.

Αν και την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι το κορίτσι είναι σίγουρα νεκρό, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» είπε ότι ίσως είναι ακόμη ζωντανή αποκαλύπτοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να «δείχνουν» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Για να δικαιολογήσει τις νέες δηλώσεις του, ο Γερμανός Εισαγγελέας υποστήριξε ότι «ήταν μόνο μία προσωπική άποψη και εικασία». Παράλληλα πρόσθεσε ότι η γνώμη του προήλθε με βάση τα στοιχεία ανάλογων υποθέσεων απαγωγής που ερεύνησε κατά το παρελθόν.

Πάντως η νέα δήλωση του εισαγγελέα προκάλεσε αντιδράσεις στην οικογένεια ΜακΚαν.

«Από την αρχή είπαν ότι εξετάζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Δεν θα έπρεπε να τα λένε αυτά εάν δεν είναι σίγουροι» είπε φίλος της οικογένειας της Μαντλίν.

Στο μεταξύ, η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και δίνοντάς του την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, αποκαλύπτει το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».