Βρισκόμαστε μπροστά σε κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες k΄ Συνάδελφοι
Ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε κινητοποιήσεις, για τα αυτονόητα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα Νοσοκομεία της χώρας μας και των Συναδέλφων Εργαζομένων σ΄ αυτά, που δυστυχώς είναι πάρα πολλά, τόσο τα γενικά όσο και τα επιμέρους του χώρου μας όπου συνεχίζεται η ίδια πρακτική στα ξεχασμένα κτιριακά μας, στα χωροταξικά μας, στις επανατοποθετήσεις όπου όλες οι θέσεις ευθύνης είναι στον αέρα, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία μας όπου επικρατεί το χάος, με το καθημερινό και έντονο Bullyihg και άλλα πολλά που σαφώς δικαιολογούν και επιβάλλουν, ειδικές και αποκλειστικές για τον χώρο μας πλέον κινητοποιήσεις.
Τώρα λοιπόν με την επιστροφή στην κανονικότητα, ξαναφέρνουμε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα ζητήματα-προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που κάποια απ΄ αυτά θα μπορούσαν να επιλυθούν την περίοδο των χειροκροτημάτων, όπου όλοι αναγνώριζαν την πρόσφορά μας, με τις επικοινωνιακές και ευκαιριακές εκφράσεις συμπάθειας και αφού δεν υπήρξαν λύσεις, αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στον μονόδρομο των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 16ης του Ιούνη και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΕΣΥ, όπου συμμετέχουμε, διεκδικώντας:
 Ισχυρή Δημόσια Υγεία.
 Ένταξη επιτέλους στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.
 Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού και Μονιμοποίηση των εκτάκτων.
 Αυξήσεις μισθών και ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ για Αργίες και Νυκτερινά.
 Ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού.
 Επαρκή χρηματοδότηση.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που σαφώς δεν καλύφθηκαν με τις 3.700 που προσλήφθηκαν λόγω κορονοϊού και που σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζουν τις 40.000 περίπου, όπως δεν καλύφθηκαν και όλες οι δικές μας ανάγκες με τις λιγότερες από 100 που ήλθαν, απέναντι στις 380 περίπου κενές οργανικές θέσεις που έχουμε, ελάχιστες προσλήψεις που η διαχείρισή τους – η αξιοποίησή τους δεν άλλαξε καθόλου την εικόνα μας και την λειτουργία μας. Ζητάμε την μονιμοποίηση όλων αυτών των 16.000 συμβασιούχων που με τις διάφορες μορφές υπηρετούν στο σύστημα, διαδικασία που θα πρέπει να πάρει τέλος με την δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων που σαφώς ο ετήσιος αριθμός θα πρέπει να υπερκαλύπτει τις αντίστοιχες συνταξιοδοτήσεις κ όχι μόνον.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για την ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά που δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε άλλο γι αυτό, για την αναγκαιότητα της ένταξης μας, που θα πρέπει να γίνει χωρίς καμία επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού μας βίου.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για την συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος και τον διπλασιασμό του, απέναντι στις συνεχείς και ετήσιες παρατάσεις του.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για την αναγκαιότητα της αύξησης των μισθών μας, που είναι καθηλωμένοι και ιδιαιτέρως της αύξησης της αμοιβής των αργιών και νυκτερινών που αμείβονται που αμείβονται με 1/2 ευρώ την ώρα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για την ανάγκη ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του Νοσηλευτικού μας κλάδου, τον κλάδο που πρόσφατα η κυβέρνηση προσπάθησε να διαιρέσει-διχάσει με την σύσταση δύο κλάδων, κάτι που απετράπη μετά τις αντιδράσεις μας.Διεκδικούμε ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΕ-ΤΕ k ΔΕ κατηγορίας.
Πέρα από τα προαναφερόμενα, για να έχουμε Ισχυρή Δημόσια Υγεία στο Νομό μας, επιβάλλεται και πρέπει να δούμε και τα ζητήματα κλινών, τις κλίνες ΜΕΘ και όχι μόνον, τόσο γενικά όσο και ειδικά στο Νοσοκομείο μας, όπου έχουμε 150 και πλέον κλίνες άστεγες και κανείς δεν ασχολείται μ΄ αυτές και 7 κλίνες ΜΕΘ που υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών και των διεθνών σχετικών standard και που δυστυχώς υπό τις παρούσες κτιριακές συνθήκες δεν μπορούν να αυξηθούν ούτε να αναπτυχτούν οι κλίνες τύπου ΜΕΘ που αποκτήσαμε λόγω κορονοϊού, γι΄ αυτό και η αναγκαιότητα της νέας πτέρυγας που διεκδικούμε και προετοιμάζουμε γι΄ αυτήν σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, αλλά και ο χωροταξικός επανασχεδιασμός που ήταν στα χαλιά του από τις επιπολαιότητες της προηγούμενης Διοίκησης και που έγινε πιο τραγικός από τις επιλογές και πρακτικές της παρούσας.
Πέρα από τα προαναφερόμενα,
δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε και τα προβλήματα που σ΄ αυτήν την φάση αντιμετωπίζουμε, που σαφώς θα πρέπει να τα συμπεριλάβουμε σ΄ αυτήν μας την δράση και που έχουν να κάνουν:
• με την στάση της Διοίκησης απέναντι στις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης όπου όλες είναι στον αέρα και για τις οποίες ο Διοικητής συνειδητά αποφεύγει ακόμη και την σχετική συνάντηση του μαζί μας.
• και βεβαίως την στάση της Διοίκησης απέναντι στο προσωπικό με το καθημερινό και έντονο Bullyihg και την άναρχη κατάσταση στην λειτουργία μας, όπου έχουν ισοπεδωθεί παρά πολλά ζητήματα χωρίς να ξέρουμε ποιος επί της ουσίας Διοικεί.
• αλλά και τα ζητήματα των ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ την απαράδεκτη αντιμετώπιση των Συναδέλφων μας, την προκλητικότατη πρακτική των εμπλεκομένων στην όλη διαδικασία.

για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους που δεν είναι και οι μόνοι

οδηγούμαστε στην ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την 24ωρη της 16ης του ΙΟΥΝΗ 2020,
k΄ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, την ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΕΣΥ
όπου σας καλούμε όλους να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Χορτάσαμε από χειροκρότημα,
τώρα θέλουμε έμπρακτη αναγνώριση-ΛΥΣΕΙΣ γι΄ αυτό k΄ αύριο Θα είμαστε όλοι εκεί στην Αθήνα, στις 08:30 πμ στην πλ. Μαβίλη

και βεβαίως μετά απ΄ αυτά έπεται και συνέχεια, ειδικά για τον χώρο μας.
Κώστας  Πετρόπουλος
Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨