(ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σοκ στην τοπική κοινωνία και τον καλλιτεχνικό κόσμο – Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος!

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός και καταξιωμένος Πατρινός μαέστρος και καθηγητής του μπουζουκιού Θοδωρής Γεωργόπουλος. Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία και ιδίως στον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας.

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, ήταν 58 ετών και δατηρούσε το Κέντρο Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων ”Εν – χορδώ”.

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου, αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.

Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική, δια μέσου της κιθάρας. Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού, καθώς στην συνέχεια μυήθηκε στην τεχνοτροπία του οργάνου. Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι, οκτάχορδο στην αρχή, εξάχορδο, τζουράς, μπαγλαμάς, Λαούτο όπου με αγαπημένους φίλους της οικογένειας μουσικούς σε συνευρέσεις λαϊκών μαθημάτων και ανταλλαγής πληροφοριών πάνω σε ακούσματα αμιγώς λαϊκά & παραδοσιακά διαμόρφωσε το δικό του ύφος και στυλ.