Η δοκιμασία των Πανελλαδικών αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής πολλών νέων

Οι νέοι και οι νέες της Αχαΐας μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της χώρας που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τους, ξεκινούν σήμερα τις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που γίνονται φέτος κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που προκάλεσε στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος η πανδημία του κορονοϊού, αποτελούν μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι στη ζωή τους.

Η δοκιμασία των Πανελλαδικών αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής πολλών νέων, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μοναδικός. Γι’ αυτό το λόγο, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο που έβαλε, δεν θα πρέπει να απογοητεύεται. Στην πορεία της ζωής μας έχουμε πολλές ευκαιρίες για την κατάκτηση των στόχων μας. Αρκεί να είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτούς.

Με εφόδια την καλή προετοιμασία, την επιμονή, την υπομονή και την αισιοδοξία είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια των περισσότερων μαθητών που ρίχνονται από σήμερα στο στίβο των πανελλαδικών, θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στους γονείς και στους καθηγητές, που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για ένα αποτέλεσμα που θα ανταμείψει και τους δικούς τους κόπους και προσπάθειες.

 

Δήλωση του Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ
ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020