Δεν υπάρχουν «μαύρα μέτωπα», αλλά «μαύρες αντιλήψεις»

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι απαραίτητες μερικές διευκρινίσεις σε ό, τι αφορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Η πρώτη αφορά την πλατεία Καλλιπάτειρας αυτή καθαυτή, η οποία διασώθηκε χάρη στη δυναμική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και στη σθεναρή στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που υποχρέωσαν τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της.

Σε μια παράλληλη και χρήσιμη διευκρίνιση – διαπίστωση,  υπενθυμίζεται ότι για όλα όσα γίνονται ή δεν γίνονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την εφαρμογή του πολύπαθου Σχεδίου Πόλης, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία κρατά τα ηνία του Δήμου Πατρέων. Ουδείς άλλος.

Επιπλέον, είναι πραγματικά λυπηρό ότι η Δημοτική Αρχή χρησιμοποίησε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων για να εξαπολύσει μια (επιεικώς) αήθη επίθεση κατά της αντιπολίτευσης. Επρόκειτο για ένα θεσμικό ατόπημα χωρίς προηγούμενο, που υποδηλώνει ωστόσο και την ολοκληρωτική νοοτροπία της.    

Καιρός είναι να συνειδητοποιήσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης (εάν είναι βέβαια σε θέση να το κάνει), ότι στην εποχή μας δεν υπάρχουν «μαύρα μέτωπα» αλλά «μαύρες αντιλήψεις».

Και δυστυχώς, από μια «μαύρη αντίληψη», που αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να συμβαδίσει με το πνεύμα των καιρών, διακατέχονται ο ίδιος και η παράταξη του, βάζοντας μ’ αυτήν τροχοπέδη στην πόλη.        

Του Αντώνη Κουνάβη