(Βίντεο)-Θ.Θεοχαρόπουλος: «Η κυβέρνηση διαψεύστηκε – Δεν έχουν σχέδιο για τον τουρισμό»

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε αναφορικά με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού από τη Δευτέρα 15/06, και το τι πρέπει να περιμένει η χώρα αυτό το καλοκαίρι.

«Νομίζω ότι δυστυχώς δεν γίνεται με το κατάλληλο σχέδιο η άρση των περιορισμών και στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα, ο τουρισμός κινδυνεύει φέτος να μην έχει όχι μια καλή χρονιά, αλλά το θέμα είναι αν θα υπάρξει βιωσιμότητα. Εμείς κάναμε δέκα προτάσεις συγκεκριμένες, έτσι ώστε να γίνει η άρση των περιορισμών και στον τουρισμό με υγειονομικά ασφαλή τρόπο», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση διαψεύστηκε. Μιλούσε για διαγνωστικά τεστ σε όποιον έρχεται, στη συνέχεια το πήρε πίσω. Μετά υπήρχαν αλληλοκαρφώματα μεταξύ υπουργών σε σχέση με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών. Στην συνέχεια υπήρξαν ολόκληρες χώρες που χαρακτηρίστηκαν ως επικίνδυνες με αποτέλεσμα να υπάρξει και διπλωματικό επεισόδιο.

​Τα λέω όλα αυτά για να αναδείξω ότι στο πλέον κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, στον τουρισμό, δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, παρά αποσπασματικά ακούμε ορισμένες ρυθμίσεις, σε σχέση τόσο με το υγειονομικό κομμάτι, αλλά κυρίως και με το οικονομικό κομμάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπήρχαν πολλές προτάσεις που δεν έχουν εισακουστεί. Για τον ΦΠΑ στη διαμονή, για τον εσωτερικό και κοινωνικό τουρισμό, ο οποίος δεν μπορεί να ενισχύεται απλώς με μία προσθήκη χρημάτων σε σχέση με πέρυσι. Θα μπορούσε να πέσει ένα γενναίο πακέτο του 1 δις για τον εσωτερικό κοινωνικό τουρισμό.

​Για τις επιχειρήσεις, για τις τουριστικές περιοχές, θα έπρεπε να υπάρξει ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, 3 δις ευρώ, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν χωρίς να έχουν να αντιμετωπίσουν τα χρέη αυτού του τριμήνου. Όλο αυτό το πακέτο το οικονομικό δεν υπάρχει και ταυτόχρονα το ρίσκο που λαμβάνουμε είναι πολύ μεγάλο γιατί δεν γίνονται αυτά τα οποία η ίδια η κυβέρνηση είχε πει», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια ξεκάθαρη στρατηγική στη συνέντευξη που έδωσε και για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, και το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής. Σε αυτό που αναφέρθηκε και με το οποίο συμφωνούμε όλοι, είναι ότι πάμε σε μια ανασυγκρότηση, έναν ανασχηματισμό, που θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε ένα κόμμα εντελώς διαφορετικό από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου, όσο το δυνατόν πιο άμεσα».