ΑΧΑΪΑ: Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας γα την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη»

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η ημέρα που θα τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης. Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι τόσο η εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας της αιμοδοσία, όσο και η προσέλκυση νέων εθελοντών αλλά και η ενθάρρυνση της τακτικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Φέτος, οι αιμοδοσίες είναι αναγκαστικά προσαρμοσμένες στα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας του COVID-19, γεγονός που προσδίδει όμως μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην συγκεκριμένη μέρα και ιδιαίτερα στους εθελοντές που δεν διστάζουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες να δείξουν την αλληλεγγύη και το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, δίνοντας δυο πολύτιμα αγαθά (χρόνο και αίμα) χωρίς ανταμοιβή.

Η Δημοτική αρχή πραγματοποίησε πρόσφατη αιμοδοσία αλλά και ως παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» έχουμε πραγματοποιήσει επιτυχημένες εκδηλώσεις αιμοδοσίας πιστεύοντας αφενός στον εθελοντισμό γενικότερα και αφετέρου στην εμπέδωση της προσφοράς αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας!

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού!

Δώσε αίμα! Μοιράσου τη ζωή!