ΑΧΑΪΑ: Η ΟΙΚΙΠΑ για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και τις αντιδρομήσεις – «Πάνω από όλα η Πάτρα»!

 

 

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες τοπικών αντιπαραθέσεων σε θέματα καίριας σημασίας για την πόλη, όπου θα έπρεπε κανονικά να ομονοούμε…

Η επέκταση των πεζοδρόμων της Πάτρας είναι ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και τις βιώσιμες μετακινήσεις.

H πεζοδρόμηση τμήματος της Μαιζώνος, σε συνδυασμό με την αντιδρόμηση της Κανακάρη ώστε να αποτελεί την κεντρική αρτηρία εξόδου από την πόλη, αποτελούν βασικά στοιχεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που θεσμοθετήθηκε πριν από 9 χρόνια μετά από διαβούλευση όλων των τοπικών φορέων

Με βάση τα παραπάνω, σωστά κατά την άποψή μας προχώρησε ο παραπάνω σχεδιασμός και ολοκληρώθηκαν βασικά έργα της αναγκαίας υποδομής (κόμβος Κουρτέση, φανοστάτες αντίθετης κατεύθυνσης σε Κανακάρη – Κορίνθου κλπ).

Σήμερα, στο παραπέντε κυριολεκτικά της τελικής φάσης υλοποίησης και αφού έχει προχωρήσει μεγάλο τμήμα των απαραίτητων παρεμβάσεων, κάποιοι θεσμικοί παράγοντες αμφισβητούν τον υφιστάμενο σχεδιασμό επιδιώκοντας να γίνουν αρεστοί στους κατοίκους που αντιδρούν στην αντιδρόμηση της Κανακάρη, θεωρώντας ότι βλάπτει τη δικιά τους γειτονιά.

Θα θέλαμε εδώ να σταθούμε σε αυτές τις αντιδράσεις για να πούμε ότι αρκετά σημεία που επισημαίνουν οι κάτοικοι (κακοτεχνίες στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια, έλλειψη θέσεων πάρκινγκ κλπ), είναι σωστά και πρέπει να ιδωθούν σοβαρά από την Δημοτική Αρχή.

Η πρόταση όμως στην οποία καταλήγουν για την μη αντιδρόμηση, οδηγεί -ακόμα και αν δεν το ομολογούν ευθέως- στην μη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος αναιρώντας τον σχεδιασμό και τα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν για την πόλη.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας ΣΤΗΡΙΖΕΙ την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου όπου εγκρίνεται το σχέδιο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου με κεντρικό άξονα την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, και τις απαραίτητες αντιδρομήσεις.

Θέση μας είναι η ΑΜΕΣΗ έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης των ψηφισμένων έργων και καλεί όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από μικροπολιτικές προσεγγίσεις.

Πάνω από όλα η Πάτρα και η ποιότητα της ζωής μας!