(Βίντεο)-Μαρκέλλα: «Θέλω να πάω σπίτι μου» – Τι είπε η 10χρονη στον άνθρωπο που την εντόπισε

ετά από ένα αγωνιώδες θρίλερ, εντοπίστηκε η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (11.6). Το κορίτσι βρέθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η 10χρονη πήγε μόνη της περίπου στις 09:00 το πρωί στο πρατήριο και σύμφωνα με μαρτυρία στο ethnos.gr, ο ιδιοκτήτης βλέποντάς την με την τσάντα στον ώμο, τη ρώτησε «πού πας αφού σήμερα δεν έχεις σχολειο;» και η Μαρκέλλα του είπε «θέλω να πάω σπίτι μου». Εκείνος ακολούθως τη ρώτησε το όνομά της και μόλις αυτή του αποκρίθηκε «Μαρκέλλα», κατάλαβε ποια είναι. Μάλιστα, η μικρή ήταν αρκετά φοβισμένη και το μόνο που ζητούσε ήταν να επιστρέψει στην οικογένειά της. Η δεκάχρονη είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται μαζί με τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο. Όταν την πλησίασε ο άνθρωπος που βρισκόταν στο πρατήριο, του είπε ότι θέλει να πάει σπίτι της και όταν ο πρατηριούχος τη ρώτησε το όνομά της και του είπε «Μαρκέλλα», αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για το παιδί που αγνοείται.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Η μητέρα τηςμιλώντας το πρωί της Παρασκευής 13/6 στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι ένας συμμαθητής της, που ήταν μαζί της μετά το σχόλασμα, ανέφερε ότι τη μικρή Μαρκέλλα προσέγγισε μία άγνωστη γυναίκα, η οποία φώναξε τη 10χρονη με το όνομά της. Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του κοριτσιού, η Μαρκέλλα έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι το σπίτι της μικρής Μαρκέλλας απέχει μόλις 200 μέτρα από το σχολείο.

«Μαρκέλλα σε ψάχνουμε και σε αγαπάμε»: Ο 10χρονος συμμαθητής της που συγκίνησε το πανελλήνιο

Ο 10χρονος συμμαθητής του κοριτσιού, που ήταν ο τελευταίος που την είδε πριν χαθεί, συγκίνησε το πανελλήνιο με την κατάθεσή του στην Αστυνομία, όπου και είπε μεταξύ άλλων: «Μαρκέλλα, άμα με ακούς να ξέρεις ότι όλοι οι φίλοι σου σε ψάχνουμε και σε αγαπάμε πάρα πολύ». Ήταν ο 10χρονος που έφυγε μαζί με την Μαρκέλλα από το σχολείο, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, για να πάει ο καθένας στο σπίτι του και είδε τη γυναίκα που φώναξε τη Μαρκέλλα με το όνομά της και της ζήτησε να την ακολουθήσει. Μάλιστα, ο μικρός έμεινε για λίγο στο σημείο και παρακολούθησε τη γυναίκα με τη μικρή να απομακρύνονται. Ο 10χρονος συμμαθητής της Μαρκέλλας κατέθεσε για περίπου δύο ώρες στην Αστυνομία αυτά που είδε το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού ήταν ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος. 

 

Γιαννόπουλος για εξαφάνιση Μαρκέλλας: Καθυστέρησε η ΕΛ.ΑΣ. 4 ώρες το Amber Alert

Αδιαφορία, ολιγωρία και λάθη της Αστυνομίας τα οποία οδήγησαν σε καθυστερημένη ενεργοποίηση του Amber Alert (ελληνικό σύστημα ειδοποίησης για εξαφανίσεις παιδιών),  κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο ethnos.gr. Σύμφωνα με τον Νίκο Γιαννόπουλο, το Ambert Alert βγήκε με καθυστέρηση 3 – 4 ωρών από την στιγμή που η μητέρα της Μαρκέλλας πήγε στο Αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε την εξαφάνιση.

«Χθες έγιναν αυτά που δεν πρέπει να γίνονται. Δηλαδή η μητέρα πήγε στο ΑΤ Τούμπας. Την προέτρεψαν να κάνει την δήλωση εξαφάνισης και να φύγει, λέγοντάς της ότι το παιδί θα έχει πάει κάπου με κάποιες φίλες και θα επιτρέψει. Και αν δεν μας έπαιρνε τηλέφωνο να την γυρίσουμε πίσω και να της ζητήσουμε να επιμένει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή δεν θα προχωρούσε πιο άμεσα. Γιατί όταν έχεις ένα 10χρονο παιδί αμέσως βγάζεις Amber Alert.  Την ίδια στιγμή. Ο κύριος Διοικητής του ΑΤ Τούμπας μας είπε ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει τις δικές της διαδικασίες και μεις ως ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ να προχωρήσουμε στις δικές μας ενέργειες», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Γιαννόπουλος.