Προμηθέας: Ο Μαυροκεφαλίδης καθορίζει τα επόμενα βήματα

Προμηθέας Πάτρας είναι η μοναδική ομάδα της Basket League που -ήδη από τον Μάιο- καταστρώνει τα πλάνα της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Μάκης Γιατράς και οι συνεργάτες του προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο που προέκυψε λόγω του κορονοϊού προκειμένου να “τρέξουν” τα μεταγραφικά ζητήματα και να διαμορφώσουν ένα όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό ρόστερ για το 2020/21, που θα βρει τον αχαϊκό σύλλογο να συμμετέχει ξανά στο EuroCup.

Μετά τη συμφωνία με τον Ντάνι Αγκμπελέσε, τον Ανδρέα Χριστοδούλου, τον Μιχάλη Λούντζη, τον Μουχάμαντ Φαγιέ, τον Ντιάντε Γκάρετ και τον Ίαν Μίλερ, ο Μάκης Γιατράς έχει στρέψει την προσοχή του στο ζήτημα της παραμονής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 36χρονος ψηλός δεσμεύεται για ακόμη ένα χρόνο με τον Προμηθέα Πάτρας (βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε τον χειμώνα), αλλά η παραμονή του δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Γι αυτό κιόλας, οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας έκαναν όλη την απαραίτητη προεργασία για την απόκτηση του Τζεχάιβα Φλόιντ.

Η απόκτησή του έχει “παγώσει” προς το παρόν όμως, δεδομένης της… ιδιαιτερότητας της περίπτωσης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Στον Προμηθέα Πάτρας θέλουν πρώτα να ολοκληρωθεί (θετικά ή αρνητικά) το δικό του θέμα, κι εν συνεχεία να προχωρήσουν με τις υπόλοιπες περιπτώσεις -ιδίως σε ό,τι αφορά στη front line, στην οποία ήδη υπάρχουν ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο Μουχάμαντ Φαγιέ και ο Ντάνι Αγκμπελέσε.

Παρεμπιπτόντως, δεδομένης της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τζεχάιβα Φλόιντ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προκύψει (ελληνικός) ανταγωνιστής για τον νεαρό σέντερ, που στο β’ μισό της φετινής σεζόν έλαμψε με τη φανέλα της Λάρισας.

Photo Credits: Eurokinissi