(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οδηγός τραυμάτισε με το αυτοκίνητο σκυλάκι και το εγκατέλειψε αβοήθητο – Στον οικισμό Ρωμανού

Ασυνείδητος οδηγός τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του μικρό σκυλάκι, το εγκατέλειψε αβοήθητο και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός συνέβη χθες στις 9 και μισή το βράδυ στο σκοτεινό τμήμα της βοηθητικής οδού της Περιμετρικής στο δάσος του Ριγανοκάμπου, στα όρια του οικισμού Ρωμανού Πατρών πλησίον της γέφυρας του χειμάρρου Διακονιάρη. Ένα δρόμο που πριν λίγες μέρες δημοσιεύματα στα πατραϊκά μέσα ενημέρωσης εφιστούσαν την προσοχή στην επικινδυνότητά του λόγω της έλλειψης επαρκούς ηλεκτροφωτισμού.

smart

Ο διερχόμενος οδηγός ανοιχτόχρωμου ΙΧ αυτοκινήτου οδηγώντας επικίνδυνα σε μια οδό χωρίς φωτισμό στο εν λόγω σημείο αφού προηγούμενος παραλίγο να χτυπήσει την κυρία που συνόδευε το κατοικίδιό της, πάτησε με την ρόδα του αμαξιού του το αριστερό μπροστινό ποδαράκι του μικρού σκύλου και στη συνέχεια επιδεικνύοντας αδιαφορία για την πράξη του γκάζωσε και εξαφανίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την οδό Αγίου Δημητρίου Ρωμανού. Το άτυχο σκυλάκι κραυγάζοντας σπαρακτικά από τον πόνο και αδυνατώντας να περπατήσει με τα τρία ποδαράκια του, έμεινε για λίγο πεσμένο στο οδόστρωμα και ακολούθως σύρθηκε δίπλα στους εκεί κάδους απορριμμάτων. Η ιδιοκτήτρια του σοκαρισμένη από το συμβάν αρχικά πάγωσε προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι συνέβη μπροστά στα μάτια της ενώ από τις δυνατές κραυγές που έβγαζε το ζωάκι αντιλήφθηκαν το γεγονός και περίοικοι. Το τραυματισμένο σκυλάκι έχριζε άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και εφόσον δεν μπορούσε να περπατήσει κουτσαίνοντας μεταφέρθηκε με δυσκολία στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριας του η οποία ήταν και η ίδια ταλαιπωρημένη σε στάδιο ανάρρωσης από θέμα υγείας.

Το ανωτέρω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν καταγγελθεί κατ΄επανάληψιν για την επικινδυνότητα των δρόμων, όχι μόνο του Ρωμανού Πατρών αλλά της ευρύτερης περιοχής του Ριγανοκάμπου, από τη συμβολή της οδού Αγίας Ειρήνης κοντά στη διασταύρωση της παλαιάς 5ης ΜΟΜΑ στις γειτονικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΠ έως και την διασταύρωση στην οδό Αριστοτέλους της Περιβόλας.

Η βοηθητική οδός της Περιμετρικής εξελίσσεται συνεχώς σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο για όσους κάνουν περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο ή απλά βγάζουν για βόλτα το κατοικίδιό τους κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού τρέχουν ωσάν να συμμετέχουν σε ράλι σε έναν δρόμο χωρίς πεζοδρόμια μιας περιοχής που το βράδυ δεν ηλεκτροφωτίζεται επαρκώς. Πολλοί οδηγοί από έλλειψη παιδείας αλλά και λόγω της νοοτροπίας τους θεωρούν ότι στη βοηθητική οδό της Περιμετρικής δεν υπάρχει όριο ταχύτητας για αυτούς. Βεβαίως η αναγκαιότητα να υπάρξει μέριμνα για πιο ασφαλή χρήση της βοηθητικής οδού της Περιμετρικής στον Ριγανόκαμπο είναι γνωστή τοις πάσι γιατί έχουν δημοσιευτεί τα όσα αναφέρονται και παλαιότερα αλλά ουδείς επιδεικνύει ενδιαφέρον.