Live – Βουλή: Μονομαχία Μητσοτάκη- Τσίπρα για την οικονομία

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία» απαντά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως « τρεις μήνες μετά από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια».

Όπως σημειώνει, «με την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα που άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, ανατροφοδοτείται η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της υψηλής ύφεσης, ενώ ταυτόχρονα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, μισθοί μειώνονται και οι φόβοι για αναδιάρθρωση της αγοράς σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαιώνονται».

Ο κ. Τσίπρας καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν είναι «διατεθειμένος, έστω και τώρα, μετά την πρόταση της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση ή θα περιμένει την ύφεση, να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της Ε.Ε. μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει;».

Zωντανά

 

Πηγή: Reporter.gr