Επίθεση με βιτριόλι: Η στιγμή της σύλληψης της 35χρονης κατηγορούμενης [βίντεο]

Τη στιγμή της σύλληψης της 35χρονης γυναίκας που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητα φαίνεται η νεαρή γυναίκα την Πέμπτη (11/06) το πρωί να βγαίνει ανυποψίαστη από το διαμέρισμά της στην περιοχή του Ζωγράφου και λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει να συλλαμβάνεται από τις αστυνομικές Αρχές

Το βίντεο με τη σύλληψη της 35χρονης για την επίθεση με βιτριόλι

 

 

Στο βάθος του βίντεο που διαρκεί μόλις 59 δευτερόλεπτα φαίνεται η 35χρονη να προχωρά στο δρόμο, ενώ στιγμές αργότερα οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας την πλησιάζουν και τις περνούν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές την παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για σύλληψη της 35χρονης

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας συνελήφθη, χθες, 35χρονη ημεδαπή, για την υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό σε ημεδαπή την 20η Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απείθειας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή της και στην οικία της αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως σχετιζόμενα με την υπόθεση, τόσο στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών, όσο και στο στάδιο της διάπραξης της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Τι είπε η 35χρονη στον εισαγγελέα για την περούκα

Την ίδια ώρα, ψύχραιμη εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, στην Καλλιθέα. Η κατηγορούμενη, που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της, ωστόσο η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, επικαλούμενη μάλιστα λόγους καλλωπισμού στις ερωτήσεις που δέχθηκε για την περούκα και τον λόγο που απουσίαζε από τη εργασία της την ημέρα της επίθεσης.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η 35χρονη φέρεται να απάντησε στην ερώτηση του εισαγγελέα γιατί είχε αγοράσει την περούκα, ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στο μαλλί της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε, ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της. Όσον αφορά στα ρούχα που φαίνεται να φορούσε η γυναίκα που έχει καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, δηλαδή στην μπεζ καπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο, τα οποία μοιάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι της, η 35χρονη φέρεται να απάντησε, ότι τέτοιες ίδιες καπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες, το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει, το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θύμα μέσω ξαδέρφης της, ωστόσο απαντώντας για τον άντρα με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση, η 35χρονη φαίνεται να είπε ότι είχαν ερωτική σχέση, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η κατηγορούμενη δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.