ΚΙΝΑΛ: «Τελειωμένα» τα σενάρια διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο Καστελόριζο τη Δευτέρα η Γεννηματά

Με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε για ακόμη μια φορά η Χαριλάου Τρικούπη τα σενάρια περί προγραμματικού διαλόγου μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναζωπύρωσε η χθεσινή αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στοΦόρουμ των Δελφών.

«Τα σενάρια περί συζήτησης με το ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα» επανέλαβε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφού «δεν υπάρχει πολιτικό πλαίσιο πολιτικής κουβέντας» με την Κουμουνδούρου επισημαίνεται σε όλους τους τόνους από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στον αντίποδα, «κάνουμε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μεγάλα θέματα» υπογραμμίζουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ και ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την εξωτερική πολιτική, με επίκεντρο τις παρεμβάσεις της χώρας στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα, όπως στον ΟΗΕ και την ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα.

Στο Καστελόριζο η Φώφη Γεννηματά

Καθαρά μηνύματα για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να στείλει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματάαπό το Καστελόριζο, στο οποίο θα βρεθεί – και όχι τυχαία- την Δευτέρα, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς. Πριν το Καστελόριζο, η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί την Κυριακή τη Ρόδο, όπου θα παρευρεθεί στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενώ θα συνομιλήσει με φορείς του νησιού και παράγοντες του τουρισμού.

Μεταρρυθμιστικό έλλειμμα, διαπιστώνει την ίδια ώρα η Χαριλάου Τρικούπη και στο νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε σήμερα. «Αυτό που φάνηκε με πολύ έντονο τρόπο είναι ότι το υπουργείο έχει πολύ μεγάλο έλλειμμα να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που έχουν εικόνα για την εκπαίδευση» σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές και πρόσθεταν ότι η συζήτηση για την παιδεία «δεν μπορεί να γίνεται ερήμην» των ανθρώπων της. Επικριτικά στέκεται το ΚΙΝΑΛ και απέναντι στο γεγονός ότι «οι άνθρωποι που πολεμούσαν την αξιολόγηση, έρχονται να αξιολογήσουν» το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, δεδομένου ότι το νέο νομοσχέδιο «κρατάει όλη τη δομή και την μικροπολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξίσου αρνητικά διάκειται η Χαριλάου Τρικούπη και απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο καθεστώς ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Ανασταλτικός παράγοντας για το Κίνημα Αλλαγής συνιστά η «γενικευμένη μετατροπή των συμβάσεων σε μερικής απασχόλησης», φρενάροντας κάθε σκέψη για υπερψήφιση της τροπολογίας.