(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Μάσκες δημιουργίας σε 40 μοτίβα Ελληνογάλλου εικαστικού

Η μάσκα, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις, αναγκαιότητα. Τι θα γινόταν όμως αν αντί της κλασικής «ιατρικής» μάσκας που μπορεί κανείς να βρει παντού, φοράγαμε έργα τέχνης στο πρόσωπό μας; Η απάντηση βρίσκεται στη δράση του Ελληνογάλλου εικαστικού Μάριο Teriade Ελευθεριάδη και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα Γαλλικά Ινστιτούτα στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και την Αθήνα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς μέσα από την πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης «15+1 Carres D’ art», σε συνεργασία με την 24plus1 που αποτελείται από δύο δημιουργούς του κινηματογραφικού χώρου, τη Βάγια Δανιηλίδου και τον Κωνσταντίνο Τοπάλη.

Ανάμεσα στους 15+1 καλλιτέχνες, ο Θεσσαλονικιός Ελληνογάλλος εικαστικός Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, συμμετέχει με μια πρωτότυπη video – performance με τίτλο «Bas le masques! Pas encore!» (Ας πέσουν οι μάσκες!Οχι ακόμα!), εμπνευσμένη από τη δράση αλληλεγγύης «Μοδίστρες Αμεσης Ανάγκης» που ξεκίνησε τον Μάρτιο ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

 

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στην είσοδο του οποίου από χθες το πρωί έως το τέλος του Ιουνίου, θα δωρίζονται οι μάσκες, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές σε όλους όσους επιθυμούν να τις αποκτήσουν. Πρόκειται για υφασμάτινες μάσκες διπλής επίστρωσης και ύφανσης, από 100% βαμβάκι, πολλαπλών χρήσεων, με θήκη για φίλτρο, που θα ομορφύνουν την καινούργια μας καθημερινότητα.

 

Υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικά μοτίβα, μέσα από τα οποία μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει, ενώ οι αποδέκτες των μασκών μπορούν να στείλουν μια προσωπική φωτογραφία ή ένα μικρό βίντεο στο https://www.facebook.com/events/70794303301652/?activettab=discussion ώστε ο καλλιτέχνης να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό και να κάνει ένα βίντεο μετά το τέλος της δράσης.