(ΒΙΝΤΕΟ): Τυφλή εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη προς ένα πρόσωπο δεν αποκτάται αμέσως, αλλά καλλιεργείται σταδιακά γνωρίζοντας αυτό το πρόσωπο. Όσο περισσότερο γνωρίζεσαι με το πρόσωπο αυτό, τόσο περισσότερο μπορείς να οικοδομήσεις πάνω σε αυτή τη σχέση.

Έχω πίστη σε κάποιον σημαίνει ότι έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, έμπιστος + οσύνη, δηλαδή το ότι πιστεύω ότι μπορώ να στηριχτώ πάνω του ή εν + πίστη που σημαίνει η πίστη εντός του άλλου.

Η λέξη πίστη για εμάς τους χριστιανούς είναι λειψή, αν δεν υπάρχει και η τυφλή εμπιστοσύνη. Διότι πίστη στο Θεό έχει και ο ίδιος ο διάβολος που πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού. Η τυφλή εμπιστοσύνη μαζί με την πίστη στο πρόσωπο του Θεού, είναι αφιερωτική διάθεση του ανθρώπου στο να ζει μέσα από τον ίδιο τον Θεό. Η ζωή του, να λαμβάνει ζωή, χαρά, ευτυχία, αγάπη μέσα από το πρόσωπο του Θεού.

Για ποιο λόγο όμως ο άνθρωπος να εμπιστευτεί τυφλά τον Θεό; Πώς μπορεί να φτάσει στο σημείο να ζει καθημερινά βλέποντας μέσα από το πρόσωπο του Θεού; Ο Θεός που είναι πατέρας μας, έχει σε όλους μας εμπιστοσύνη και μας το δείχνει καθημερινά στη ζωή μας και φαίνεται από την αγάπη Του και όλα αυτά που μας παρέχει. Όμως τι γίνεται όταν ο Θεός δει ότι εμείς χάνουμε την τυφλή εμπιστοσύνη μας και απιστούμε;

Πίστη στο Θεό έχουν και οι δαίμονες και ο διάβολος. Ο διάβολος όμως έχει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Θεού. Πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, όμως λόγω του εγωισμού του, δεν αφήνει τη ζωή του στα χέρια του Θεού.

Η τυφλή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θεού μας δίνει μια καλύτερη ζωή. Διώχνει το άγχος και τη γκρίνια από τη ζωή μας.