Θεοδωρικάκος: Δεν βλέπω πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο – Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας

«Πιστεύω ότι όπως υπάρχει θετικό κλίμα τώρα, θα υπάρχει για ολόκληρη την τετραετία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός έχουν ένα σχέδιο συνεκτικό για την οικονομία και το κράτος, για το οποίο «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας θετικά από τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και είναι λογικό να μην ξέρει κάτι τέτοιο. Συμπλήρωσε πως επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει το θέμα, «άρα δεν υπάρχει λόγος να πει κάποιος κάτι παραπάνω».

Κληθείς να σχολιάσει τον λόγο για τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε: «Οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν παραδοσιακά ανάμεσα στους πολίτες και οι απόλυτες κομματικές ιδεολογικές ταυτότητες πιστεύω ότι έχουν οριστικά διαρραγεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής». Όπως είπε, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι -ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές- βλέπουν μία θετική πολιτική για τη χώρα, η οποία νοιάζεται για το σύνολο της κοινωνίας και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. «Ιδιαίτερα, είδαν μία πολύ αποτελεσματική διαχείριση στη θανάσιμη κρίση του κορωνοϊού, την οποία η χώρα αντιμετώπισε ως θετικό πρότυπο σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι οι πολίτες θα προμηθεύονται τα πιστοποιητικά από το gov.gr κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet. Στην πρώτη φάση, θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης των πιστοποιητικών γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προστεθούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου, καθώς και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εξέλιξη συμβάλλει στη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας και των επισκέψεων στα ΚΕΠ και τους κατά τόπους δήμους, καθώς έχει υπολογιστεί ότι σε ετήσια βάση καταγράφονται περίπου 6.600.000 συναλλαγές για κατάρτιση των σχετικών πιστοποιητικών και έκδοση αντιγράφων. Ενώ, κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου Εσωτερικών, μόνο για την έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης ξοδεύεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, χρήματα, τα οποία πλέον θα εξοικονομεί το κράτος.

Ερωτηθείς εάν η ψηφιοποίηση του Δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων του Δημοσίου, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «αυτό που έχει αξία είναι να γίνεται πιο σωστά η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, να κατανέμεται καλύτερα, να αξιολογείται και η αξιολόγηση αυτή να έχει θετικές επιπτώσεις στην πορεία του».

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οικονομία τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, καθώς, ήδη, έχουν κατατεθεί 450.000 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 10,5 εκατομμύρια αδήλωτα -μέχρι σήμερα- τετραγωνικά.