Υπόθεση Μαντλίν: Η γερμανική εισαγγελία τη θεωρεί νεκρή – Δεν έχει επαρκή στοιχεία κατά του παιδεραστή

Την βεβαιότητά τους ότι η Μαντλίν είναι νεκρή εκφράζουν οι γερμανικές αρχές σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν.Ωστόσο, η Εισαγγελία της Γερμανίας εμφανίζεται επιφυλακτική να παραπέμψει σε δίκη τον άνθρωπο που φέρεται να την δολοφόνησε, όπως μεταδίδει ο γερμανικός Τύπος.

Ο Γερμανός Εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ανακοίνωσε ότι διαθέτει «ορισμένα στοιχεία» που δείχνουν ότι ο Γερμανός παιδεραστής Κριστιάν Μπρίκνερ είναι αυτός που απήγαγε και δολοφόνησε την μικρή Βρετανίδα , τα οποία όμως δεν είναι επαρκή για να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από τέσσερα χρόνια, οι γερμανικές και βρετανικές αρχές είχαν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών τους τον παιδεραστή Μπρίκνερ και στη συνέχεια τον είχαν αποκλείσει από την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ο Εισαγγελέας της γερμανικής πόλης Μπράουνσβαιγκ, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, προέβη στις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Sky News».

«Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες από ανθρώπους, ειδικά από τα μέρη όπου ζούσε ο Κριστιάν Μπρίκνερ , ώστε να μπορούμε να τα διερευνήσουμε προσεκτικά. Ως εκ τούτου», είπε, «ζητάμε την βοήθεια των Βρετανών τουριστών που βρίσκονταν στο πορτογαλικό παραθεριστικό θέρετρο Πράντα ντα Λουζ μεταξύ των ετών 1995 και 2007».