Νέα δίωξη εργαζομένου στην ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας

Κύριε Δήμαρχε,
Προβληματισμό-τουλάχιστον- προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση -Καρναβάλι Πάτρας του Δήμου Πατρέων και μάλιστα εργαζόμενοι με χρόνια προσφορά στον τομέα τους.
Και όλα αυτά ενώ επίσης επικρατεί προβληματισμός σε σχέση με τους χειρισμούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης απέναντι στους καρναβαλιστές σε συνδυασμό με την πορεία σημαντικών έργων όπως η ανάπλαση του ΑΣΟ και με τις καθυστερήσεις για τις οποίες εντέχνως προσπαθήσατε να τους μεταθέσετε την ευθύνη, αφήνοντάς τους -εν τέλει- άστεγους.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, μετά το θέμα που προέκυψε με το Διευθυντή της Κοινωφελούς κ. Ορέστη Σκαλτσά, έρχεται μια ακόμη περίπτωση να μας θέσει σε σοβαρές υποψίες περί στοχοποίησης μη ημετέρων υπαλλήλων.
Ο λόγος για την αντιμετώπιση του υπαλλήλου κ. Ανδρέα Μάρκου, ο οποίος από την Κοινωφελή Επιχείρηση- Καρναβάλι Πάτρας όπου επί χρόνια εργάζεται, μετακινείται ξαφνικά στην Υπηρεσία Καθαριότητας ενώ πάσχει από Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια και ενώ έχει ενημερώσει την Επιχείρηση τόσο σχετικά με την υποβολή εκ μέρους του αίτησης συνταξιοδότησης, όσο και για την πάθηση από την οποία πάσχει.
Ο κ. Μάρκος εργάζεται από το 2003 οπότε και τοποθετήθηκε στο Εικαστικό Εργαστήριο ως τεχνικός και αποθηκάριος των υλικών και των εργαλείων, ενώ το 2011 τοποθετήθηκε στο Καρναβαλικό Εργαστήριο με την ιδιότητα του αποθηκάριου για τα υλικά και τα εργαλεία του εργαστηρίου.
Το 2016 βρέθηκε αντιμέτωπος με περιστατικά τα οποία όφειλε εκ της θέσεώς του να αναφέρει ως παράτυπα στον τότε Πρόεδρο της Κοινωφελούς ενώ με αναφορές του επεσήμανε και άλλα κακώς κείμενα στον τομέα ευθύνης του, χωρίς να εισακούγεται.
Στις 25-2-2020, κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης. Στις16-3-2020- και ενώ προηγουμένως είχε ενημερώσει την Επιχείρηση για την αίτηση συνταξιοδότησης και είχε ζητήσει την ειδική άδεια λόγω Χ.Α.Π. του γνωστοποιήθηκε ξαφνικά η εντολή δημάρχου για μετακίνησή του στην υπηρεσία … καθαριότητας!.
Απευθύνθηκε τότε και στον Αντιδήμαρχο Διοίκησης αλλά και στον κ. Δήμαρχο για το θέμα του, αλλά δυστυχώς η τελική απάντηση ήταν ότι πρέπει να μετακινηθεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:

– Τι συμβαίνει με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Καρναβαλιού και τους εργαζόμενους; Συντελείται κάποιου είδους «εκκαθάριση» εργαζομένων και αν ναι, με βάση ποια κριτήρια;
– Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην μετακίνηση του εργαζομένου Ανδρέα Μάρκου στον Τομέα Καθαριότητας;
– Με ποιο κριτήριο επιμένουν η ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας και η Δημοτική Αρχή σε αυτή τη μετακίνηση; Να υποθέσουμε ότι σχετίζεται με τις αναφορές που εκ της ευθύνης της θέσεώς του όφειλε να κάνει και τις διαφωνίες που είχε εκφράσει κατά το παρελθόν, ή με το γεγονός ότι ήταν στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας της δημοτικής αρχής αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς εκ μέρους δημοτικής ομάδας της αντιπολίτευσης;

Κύριε Δήμαρχε,
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αρχίσατε κύκλο διώξεων των εργαζομένων που δεν σας είναι για πολιτικούς ή άλλους λόγους συμπαθείς.
Σας καλούμε να δώσετε εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν στην Κοινωφελή Επιχείρηση- Καρναβάλι Πάτρας.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος
Επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!»