(Βίντεο-Φωτο)-Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων – Τι γίνεται σε λιμάνια, εθνικές οδούς

ÐÅÉÑÁÉÁÓ ÅËÅÕÈÅÑÅÓ ÏÉ ÌÅÔÁÊÉÍÇÓÅÉÓ ÐÑÏÓ ÏËÁ ÔÁ ÍÇÓÉÁ.ÓÔÁ ÐËÏÉÁ ÅÖÁÑÌÏÆÅÔÅ ÍÅÏ ÐÑÙÔÏÊÏËËÏ ÅÐÉÂÁÔÙÍ ÐÏÕ ÐÅÑÉÏÑÉÆÅÉ ÔÇ ÐËÇÑÉÔÇÔÁ ÓÔÏ 50%.

Το πρώτο «κρας-τεστ» για τον φετινό τουρισμό αποτελεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την έξοδο των εκδρομέων να έχει ήδη ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι τουριστικοί προορισμοί αναμένουν το πρώτο κύμα των Ελλήνων τουριστών, με στόχο να κάνουν «ποδαρικό» στη νέα σεζόν, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας.

Μέχρι τις 12 το πρωί του Σαββάτου, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις δύο εθνικές οδούς που οδηγούν εκτός Αθήνας ούτε στο λιμάνι του Πειραιά. Τα πλοία πάντα φεύγουν σχεδόν γεμάτα από τα λιμανια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στο μεταξύ, η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις των εκδρομέων.

Η παρότρυνση Χαρδαλιά

Την προσοχή όσων θα βρεθούν στην επαρχία για να χαλαρώσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εφιστά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ένας εκ των δύο προσώπων της Ελλάδας στη μάχη κατά του κοροναϊού, ζητά από τους Έλληνες να μην ξεχάσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας τα οποία έχουμε υιοθετήσει τόσο καιρό εν μέσω της πανδημίας και τα οποία μας έφεραν αυτή τη στιγμή σε θέση ισχύος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε αρχικά μέσω Facebook πως: «αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας».

«Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» σημείωσε.

Ακόμη πρόσθεσε πως το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά!

«Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα…» ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Καιρός: Με βροχές αρχίζει το τριήμερο

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα. Κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρές. Παράλληλα η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 10 έως 24 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με σταδιακή στροφή σε δυτικούς εξασθενούντες, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις αναμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Η μεγάλη έξοδος της Παρασκευής

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση τόσο στα διόδια, όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Στις «εξόδους» των μεγάλων πόλεων παρατηρείται έντονη κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Αφιδνών οι πολίτες που μίλησαν στην κάμερα του MEGA, έκαναν λόγο για ένα τριήμερο που περίμεναν καιρό για να πάνε στα εξοχικά τους.   

Αυξημένη ήταν η ροή και στα διόδια Ελευσίνας. Χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ.

Κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά

Οι Αθηναίοι επιλέγουν περισσότερο τους κοντινούς προορισμούς, με το πλοίο Αχαιός για την Αίγινα να αποχωρεί από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με πληρότητα 100%

Σύμφωνα μάλιστα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες θα μπουν κι άλλα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού όπου είναι πρώτα στην προτίμηση του κόσμου.

Ξεκίνησε η έξοδος των Θεσσαλονικέων για Χαλκιδική

Όσο για την συμπρωτεύουσα, οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν να αναχωρούν με προορισμό την Χαλκιδική.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτο αναμένεται ακόμα πιο αυξημένη κίνηση, αφού το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι το με τα beach bar σε ετοιμότητα.