Στο κελί του ισοβίτη Γιαννουσάκη για το Noor1 βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα και στικάκια

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» του PIPERATA, από την έφοδο των αρχών στις φυλακές Κορυδαλλού στο κελί του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη για τη υπόθεση του Noor1 -που μετέφερε στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνης- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά ..
τηλέφωνα και στικάκια αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρονικών αρχείων.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του PIPERATA.GR, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη: ένα κατσαβίδι, ένα μαχαίρι, τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 2 hjandsfree ακουστικά, μία τράπουλα και 50 ευρώ.
Παρόμοια ευρήματα κατασχέθηκαν, όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ, σε κελιά και τρομοκρατών: μελών της «17 Νοέμβρη» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»!

Αξίζει να επισημανθεί εκ νέου ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας των αρχών, κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κατασχεθεί, δέχθηκε μήνυμα από κινητό, με στοιχεία άλλου κρατουμένου, έγκλειστου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I.
Άμεσα ενημερώθηκε η παριστάμενη Εισαγγελέας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του, στη Δ’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού I, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο καθώς και φορτιστής.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Αυτό που, μεταξύ άλλων, πρέπει να διερευνηθεί με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι κατά πόσο ο ισοβίτης Γιαννουσάκης είχε εντός των φυλακών Κορυδαλλού επαφές και τι είδους είναι αυτές με τους κρατούμενους τρομοκράτες.

Διότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχε, ανοίγει αυτομάτως ένας άλλος κύκλος έρευνας, σχετικά με το τι μπορεί να ήθελε και για λογαριασμού ποιου ο Γιαννουσάκης από τα μέλη της «17 Νοέμβρη» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ως εκ τούτου, επιβεβλημένο είναι να υπάρξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να γίνει ενδελεχής έλεγχος των τηλεφωνικών επαφών τόσο του Γιαννουσάκη όσο και των φυλακισμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς δεν αποκλείεται να υπήρχαν διεργασίες και επαφές για εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου».

Όπως καταλαβαίνει κανείς, επιβάλλονται έρευνες και ενημέρωση, σε μια χρονική στιγμή που νέος μάρτυρας, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό προσπαθεί δύο χρόνια να καταθέσει για το Noor1.

Να σημειωθεί δε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η χρονίζουσα εισαγγελική έρευνα στην οποία κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος είναι ο -τρις υπόδικος- εφοπλιστής και μιντιάρχης, Βαγγέλης Μαρινάκης και ακόμη τρεις στενοί συνεργάτες του, ενώ βασικοί μάρτυρες πεθαίνουν ή σκοτώνονται στο εξωτερικό, ο ένας μετά τον άλλο.

Στο μεταξύ, για τις 23 Σεπτεμβρίου 2020 έχει οριστεί η δίκη, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός (φέρεται μέσω αγγλικού τηλεφώνου να έδωσε ο ίδιος τις εντολές) για χρήση παράνομης βίας σε βάρος του υπογράφοντος δημοσιογράφου, από άνδρες της επίσημης προσωπικής φρουράς του (ασκήθηκαν διώξεις και σε 6 συνεργάτες του), γιατί εδώ στα PIPERATA αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος Τζίβα, βάσει του οποίου είναι κατηγορούμενος, καθώς τελικά (λίγες ημέρες μετά την αρπαγή) το αποκλειστικό δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε.

https://www.piperata.gr/