Στο “τραπέζι” κυβέρνησης – θεσμών η επιδότηση 330.000 στεγαστικών δανείων

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα η κρατική επιδότηση των στεγαστικών δανείων δανειοληπτών που πλήττονται από τον κορονοϊό, ώστε μέχρι τα τέλη του μήνα το μέτρο να έχει ψηφιστεί και να ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα, τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι τράπεζες στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα επεξεργαστούν και θα σταλούν στους θεσμούς, προκειμένου να γίνει η διαπραγμάτευση για τα κριτήρια που θα διαμορφώσουν την τελική περίμετρο των δικαιούχων. Στη συνέχεια θα συμφωνηθεί το ύψος της επιδότησης και αυτή θα εγκριθεί για να περάσει στον προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με βάση τα στοιχεία των τραπεζών έως τις 29 Φεβρουαρίου, οι δανειολήπτες που έχουν δεχτεί πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι 330.000 έχουν δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Πρόκειται για δάνεια εξυπηρετούμενα, σε ρύθμιση και μη εξυπηρετούμενα, συνολικού ποσού 20 δισ. ευρώ. Στις κατηγορίες των εξυπηρετούμενων και των δανείων σε ρύθμιση περιλαμβάνονται 250.000 δάνεια, ενώ τα υπόλοιπα 80.000 είναι “κόκκινα”.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr