ΠΑΤΡΑ: Χλιαρή επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία – Πλήρης απουσία ζήτησης για δωμάτια – Κλειστές ακόμα μεγάλες μονάδες

Με ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού δυναμικού κλινών έγινε  η επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Πάτρα και τα περίχωρα.
Η σχεδόν πλήρης απουσία ζήτησης για δωμάτια, σε συνδυασμό με την καθυστερημένη ενημέρωση του κλάδου, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του κορωνοϊού, ώθησαν τις περισσότερες επιχειρήσεις να παραμείνουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αφού το κόστος επανεκκίνησης ήταν μεγαλύτερο από τα προσδοκώμενα έσοδα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Porto Rio, το Smart Hotel, το Achaia Beach, το Moxi Hotel, το Patra Palace, το Poseidon Palace στα Καμίνια, κ.ά. παρέμειναν χθες κλειστά, με τις διοικήσεις τους, να μην έχουν ακόμα καταλήξει πότε θα ξεκινήσουν πάλι τη λειτουργία τους.
Οι κρατήσεις δωματίων είναι ανύπαρκτες ή περιορίζονται στα δάκτυλα του ενός χεριού και όπως είναι φυσικό, οι επιχειρήσεις του κλάδου συνεχίζουν να μετρούν ζημιές, σε μια καταστροφική περίοδο, που ξεκίνησε με την ακύρωση του καρναβαλιού και αν συνεχιστεί για πολύ ακόμα, θα αποτελειώσει τον κλάδο.

Απογοητευμένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος. Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου «Αστηρ» δηλώνει: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν υπάρχουν πελάτες. Ο κόσμος παραμένει ακόμα και σήμερα αρνητικός, στο να ταξιδέψει και όσοι μετακινούνται, είναι κάποιοι που έχουν επαγγελματικούς λόγους».

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» Νίκος Μαντάς, τόνισε  ότι δεν τον ανησυχεί τόσο το θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο η απουσία πελατείας. «Το τηλέφωνό μας δεν χτυπάει. Εχουμε μόνο δύο κρατήσεις για τις επόμενες ημέρες. Αυτή την στιγμή η Πάτρα δεν έχει καθόλου κινητικότητα. Τουρίστες δεν έχουμε, συνέδρια δεν γίνονται, είμαστε εδώ και απλά, περιμένουμε» είπε ο κ. Μαντάς. Ο κ. Μαντάς δήλωσε  ότι είναι πολύ επιφυλακτικός για το μέλλον, γιατί φοβάται πισωγύρισμα στο θέμα της επιδημίας, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης «τρέχουν».

Από τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που έμειναν κλειστά, είναι το Porto Rio. Ο διευθυντής της επιχείρησης Δημήτρης Σαλταπίδας, τόνισε ότι το ξενοδοχείο εξετάζει ως πιθανή ημερομηνία επαναλειτουργίας, την 25η Ιουνίου. Ο βασικός λόγος είναι η απουσία κρατήσεων. Η επιχείρηση, όπως είπε ο κ. Σαλταπίδας, στηριζόταν τα τελευταία χρόνια κατά 95% σε τουρίστες από την Ρωσία και τη Βαλτική, οι οποίοι φέτος, μάλλον δεν θα έρθουν.