Ο κορονοιός φταίει – κατά τον Πελετίδη – και για το φυσικό αέριο και για τις πλατείες…

Έχασε την αυτοπεποίθησή του ο «κόκκινος» Δήμαρχος της Πάτρας και πελιδνός προσπάθησε να κρύψει πίσω από την πανδημία του κορωνοιού τις ευθύνες του, που σε συνδυασμό με την πειθήνια υποταγή του στις εντολές του ΚΚΕ θέτουν σε κίνδυνο την έλευση του φυσικού αερίου αλλά και του τρένου στην Πάτρα, καθώς και την «τσιμεντοποίηση» χώρων πρασίνου της πόλης.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ Νίκος Νικολόπουλος έθεσε προ της ημερησίας διάταξης και τα τρία προαναφερθέντα ζητήματα , που αυτό τον καιρό απαιτούν αποφάσεις, γενναίες, από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι σύσσωμη η πόλη κοντά 30 χρόνια παλεύει να αποκτήσει φθηνή ενέργεια και καύσιμο. Τώρα έχουμε μία τελευταία ευκαιρία η Δυτική Ελλάδα να μην μείνει ουραγός. «Με ανησύχησε η απάντηση του Κ. Πελετίδη που αρνείται να καταλάβει ότι θα πρέπει μέσα στο 2020 να έχουν ενταχθεί τα έργα υποδομής φυσικού αερίου και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Αρνήθηκε ψευδέστατα ότι ο χρόνος μας πιέζει και επικαλούμενος τις καθυστερήσεις και την εκ περιτροπής εργασία των δημοτικών υπαλλήλων, που επέφερε η καραντίνα λόγω κορωνοιού… και το παρέπεμψε στις καλένδες, όπως δυστυχώς έκανε και με τη πλατεία Καλλιπάτειρας στην μέση Αγυιά. Είναι ο ίδιος που στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε την πρόταση της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ να συναντηθεί και να συνεργαστεί με τον συμπατριώτη μας Κώστα Σπηλιόπουλο (πρόεδρο ΟΣΕ) για την υπογειοποίηση του τρένου και την απρόσκοπτη συνέχιση του προαστιακού. Και σήμερα με μία… αριστοτεχνική κωλοτούμπα, ζήτησε να τον χειροκροτήσουμε γιατί έμαθε πρώτος τα νέα από τον «κακό» Σπηλιόπουλο και έτσι προσπάθησε να μας το πουλήσει ως επιτυχία του».
Επιπλέον, ο δήμαρχος της Πάτρας, ενώ ρωτήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ Νίκο Νικολόπουλο αν η παράταξη Πελετίδη – ΚΚΕ, θα κάνει δεκτές τις ενστάσεις των κατοίκων της μέσης Αγυιάς για τον μη αποχαρακτηρισμό της πλατείας Καλλιπάτειρας, ο κόκκινος Δήμαρχος «εποίησε την νήσσαν» (για μία ακόμη φορά). Επίσης, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος του ζήτησε να δεχτεί ότι θα δεσμεύσει τα χρήματα που απαιτούνται μέσω συγκεκριμένου κωδικού και τέλος να επαναπαλλοτροιωθεί η πλατεία, ο Κ. Πελετίδης, είπε: «Δεν πρόκαναν να σώσουν τις πλατείες λόγω…κορωνοιού»!!!
Ο επί έξι (6) χρόνια Δήμαρχος επιμένει ακόμα σε ατέρμονες συζητήσεις και εμπλέκει μαζί πλατείες, σχολεία, αθλητικούς χώρους σε νεφελώδεις και γενικές διεκδικήσεις, ώστε μέσα στο πολύ «μπλα μπλα» να ξεχαστούν οι χώροι πρασίνου και… τσιμέντο να γίνουν!

 

Νίκος Νικολόπουλος