Τζορτζ Φλόιντ: Άλλοι 3 νεκροί στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, καθώς άλλοι τρεις νεκροί προστίθενται στην τραγική λίστα των θυμάτων κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με το CNN, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έναςαστυνομικός τραυματίστηκε στην Ντάβενπορτ της Αϊόβα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλος ένας θάνατος από αστυνομικά πυρά καταγράφηκε στο Λούισβιλ στο Κεντάκι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίστηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στηνΟυάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια. Κατά τη διάρκεια των ταραχών έπεσαν φωτιές, δακρυγόνα, ενώ έγιναν βανδαλισμοί κτηρίων. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Δευτέρας

Το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, αστυνομικοί στοΝτάβενπορτ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα διαδηλωτών, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας. Όπως είπε, οι τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια περιπολίας και ο ένας εξ αυτών τραυματίστηκε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι το βράδυ τέσσερις άνθρωποι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους -δύο εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικ Μάτεσον, είπε πως σκοπεύει να θέσει σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Δευτέρας.

Το πρωί της Κυριακής η Εθνοφυλακή ενεργοποιήθηκε σε 15 Πολιτείες. Με την εξάπλωση των ταραχών, ακόμη περισσότερες περιοχές αποφάσισαν να την θέσουν στον σχεδιασμό.