Ν.Κεραμέως: «Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία – Τα παιδιά εκεί είναι πιο ασφαλή»

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης με αφορμή τη σημερινή επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων, τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα, χωρίς ανοιχτά σχολεία».

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση ήταν πρώτα απ’ όλα η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών, η καθοδική πορεία της επιδημίας», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε πως προσμετρήθηκε επίσης η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, «η οποία είναι πολύ ενθαρρυντική», καθώς «έγινε υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης».

«Από τη στιγμή που έχουμε το «πράσινο φως», την προηγούμενη εμπειρία, οφείλουμε να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «αν τα σχολεία δεν άνοιγαν τώρα, τα παιδιά θα ήταν έξι μήνες εκτός σχολικής δομής».

«Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν κανόνες και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας παρά έξω στις πλατείες», υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να μάθουν να συμβιώνουν μ’ αυτή τη νέα κανονικότητα, πώς να προστατεύονται στη βάση πάντα των οδηγιών των ειδικών».

«Η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο έχει σημαντικές συνέπειες και στη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού αλλά και στην κοινωνική του εξέλιξη και στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη», επισήμανε η κ. Κεραμέως.