ΑΧΑΪΑ: Σε λειτουργία μπήκαν τα Ιδιωτικά Κέντρα Προσχολικής Αγωγής

“Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων, για τον κλάδο μας, υπουργείων, έχουμε πάρει μια σειρά από μέτρα όπως της απολύμανσης χώρων πριν την επαναλειτουργία, αγορά κατάλληλων ειδών, μασκών, υλικά απολυμάνσεων παιδαγωγικών υλικών, θερμόμετρα κτλ. Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και ασφαλώς αρχικά ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού μας.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί- Νηπιαγωγεία, μέλη του ΣΙΚΕΠΑ, πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω, δε θα ίσχυαν, αν δε φροντίζαμε για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών πάνω σε θέματα υγιεινής και αυτοπροστασίας τους, όσο μικρά κι αν είναι. Αυτό αποτελεί πρωταρχική μας έννοια, να εκπαιδεύσουμε δηλαδή τα παιδιά των δομών μας, με παιγνιώδη τρόπο, φροντίζοντας παράλληλα τη ψυχική υγεία τους και τις ιδιαίτερες ανάγκες της ηλικίας τους.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας και ευχόμαστε να πάνε όλα Υπέροχα!

Στα σχολεία μας, δουλεύοντας επί σειρά ετών με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, διαπιστώνουμε την πιο πάνω φράση καθημερινά, γι’ αυτό και φροντίζουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας, ευκαιρίες ολόπλευρης ανάπτυξής τους, μέσα από το παιχνίδι. Όπως πάντα, έτσι και τώρα που ζούμε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατάσταση λόγω του Covid 19, έχουμε φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό μας μας να είναι ασφαλείς.

Καλό καλοκαίρι!, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΙΚΕΠΑ, σύλλογος Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδας, θυμίζοντας ότι …”Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο”.