ΠΑΤΡΑ: Κίνδυνος τσιμεντοποίησης σημείων της πόλης – Περί τις 50 πλατείες υπό εξαφάνιση!

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος επισημαίνει τον κίνδυνο να χαθούν για πάντα οι περίπου 50 χαρακτηρισμένες πλατείες εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή.
Η παρέμβαση του Ν. Τζανάκου έγινε με αφορμή την υπόθεση πλατείας που κινδυνεύει να χαθεί και για την οποία ξεκίνησε να γίνεται συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (πριν διακοπεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής).
Για τη συγκεκριμένη πλατεία ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Πάτρα, η Δική μας Πόλη», είναι αισιόδοξος. «Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη που θα σωθεί. Το πιστεύω αυτό» δήλωσε , «αν και η δημοτική αρχή παλεύει να την αποχαρακτηρίσει για να συνεχίσει να καταγγέλλει όπως κάνει συνέχεια μέχρι σήμερα». Ο Ν. Τζανάκος πιστεύει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με συγκεκριμένο τρόπο («κατά 99%») με την προϋπόθεση ότι θα ομοφωνήσει η αντιπολίτευση.
Θεωρεί ότι τα κόστη δεν είναι απαγορευτικά για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Παρουσιάζει τις απόψεις του για την οικονομική κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζει η δημοτική αρχή, αλλά ουσιαστικά…κρύβει έσοδα για να εμφανίζεται συνεχώς σε πολιτική διαμαρτυρία. Εκφράζει την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι με τις προτάσεις που θα καταθέσει η αντιπολίτευση μπορούν να σωθούν τουλάχιστον άλλες 3-4 πλατείες μέχρι το τέλος του 2020.
Απαισιόδοξος είναι για τις πλατείες που κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα. Τις υπολογίζει σε 50 ενώ άλλες τόσες υποστηρίζει ο Ν. Τζανάκος ότι χάθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Θυμάται ότι στο τέλος της δημαρχίας του Ανδρέα Καράβολα παραδόθηκαν 12 πλατείες, για τη διατήρηση των οποίων ακολουθήθηκε ένα τρικ. Ο Δήμος, τότε, κατασκεύαζε πεζοδρόμια περιμετρικά των πλατειών προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας τους στη συνείδηση των πολιτών και όσους ορέγονταν να τσιμεντοποιηθεί. Το τραγικό είναι, όπως λέει ο Ν. Τζανάκος, ότι μετά από τόσα χρόνια τίποτα δεν έχει αλλάξει και επιπλέον ο Δήμος δεν κόβει καν τα ξερόχορτα. Επικαλέστηκε δύο τέτοιες περιπτώσεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, στην Περιβόλα.

Μάλιστα, το τμήμα της μίας από τις πλατείες χρησιμοποιείται πλέον για αποθετήριο χωματουργικών υλικών. Ο δημοτικός σύμβουλος το αποδίδει, ίσως, στην απογοήτευση των πολιτών για την διαιώνιση της κατάστασης και επισημαίνει ότι οι περίοικοι απορούν για ποιο λόγο δεν αντιδρά ο Δήμος.