ΑΧΑΪΑ: Χίμηξαν με όπλο σε γυναίκα αντιδημάρχου, μπροστά στο παιδί τους – Η περιπέτεια στα Σαγαίϊκα που «τρόμαξε» κατοίκους και δήμο!

Παρ΄ολίγον θύμα δύο ένοπλων ληστών, κινδύνευσε να πέσει χθες, μια γυναίκα οδηγός οχήματος.
Η γυναίκα που είναι σύζυγος αιρετού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έζησε στιγμές τρόμου, όταν δέχθηκε την επίθεση των δύο ληστών, αλλά χάρη στο θάρρος της και την ψυχραιμία της, κατάφερε να τους ξεφύγει.
Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, είχαν στήσει καρτέρι στη γυναίκα, η οποία διατηρεί το πρακτορείο των ΕΛΤΑ στα Σαγέικα. Η γυναίκα επέστρεφε με το αυτοκίνητό της, από την Κάτω Αχαΐα, τα χρήματα των επιδομάτων και των συντάξεων, προκειμένου να τα πληρώσει τους δικαιούχους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντός του οχήματος ήταν και το ανήλικο παιδί της.
Το όχημα της παρακολουθείτο από μια μηχανή μεγάλη κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη.
Την περίμεναν στη Ράχη και άρχισαν να τρέχουν από πίσω της. Κάποια στιγμή την πλησίασαν και της χτύπησαν το τζάμι με το όπλο, είπε ο σύζυγός της.
Η γυναίκα με το αυτοκίνητό της, βγήκε από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο δρόμο προς τα Σαγέικα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που κράτησε κάποια λεπτά, φέρεται να ακούστηκαν θόρυβοι που αποδίδονται σε πυροβολισμούς στον αέρα.
Οι δράστες συνέχισαν την καταδίωξη της γυναίκας οδηγού ακόμα και όταν η κατευθύνθηκε προς το κέντρο των Σαγεΐκων. Εκεί, διατηρώντας την ψυχραιμία της, αντί να κατευθυνθεί στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, σταμάτησε σε ένα μανάβικο για να ειδοποιήσει τις αρχές.
Στο μεταξύ, περιπολικά και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας είχαν ήδη φτάσει στην περιοχή και «χτένιζαν» τα γύρω χωριά. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, παρέμειναν για αρκετή ώρα στην περιοχή, αναζητώντας τους δύο μαυροφορεμένους κουκουλοφόρους, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και λευκού χρώματος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

 

«Επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης παραρτήματος αστυνομικού τμήματος στην Κοινότητα Σαγαιίκων»

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Μόβρης είναι η παραβατικότητα γεγονός που παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις στα Σαγαίϊκα. Οι αστυνομικές δυνάμεις με έδρα την Κ. Αχαΐα εργάζονται σκληρά ξεπερνώντας συνεχώς τους εαυτούς για να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή.

Παρά την συνεχή βοήθεια με δυνάμεις από την Πάτρα οι σοβαρότατες ελλείψεις σε Στελέχη και προσωπικό σε σχέση με τα όσα προβλέπονται από την υπηρεσία δημιουργούν δυσαναπλήρωτα κενά. Επίσης η κατάσταση αυτή γίνεται δυσκολότερη αν ληφθεί υπόψιν το μέγεθος αλλά και το βάρος της περιοχής που οι μειωμένες αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να καλύψουν, φυλακές, ΒΙΠΕ, αεροδρόμιο, σημαντικές εστίες παραβατικότητας σε Αχαγιά, Σαγαίϊκα κλπ.

Το τελευταίο βίαιο περιστατικό με την απόπειρα ληστείας στα Σαγαίϊκα που θύμισε ταινίες από την άγρια Δύση με ενέδρα και καταδίωξη εργαζόμενης μητέρας με το δυο ετών αγοράκι της, που μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η πλήρης και επιτυχημένη αστυνόμευση της περιοχής και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.

Η Δημοτική αρχή δηλώνει την συμπαράσταση της στην οικογένεια της συνδημότισσας που δέχθηκε την επίθεση των ληστών και ζητά από την πολιτεία την μόνιμη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Κ. Αχαΐα και την ίδρυση Αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα.