ΑΧΑΪΑ: Αστυνομικό Τμήμα στα Σαγαίϊκα ζητά ο δήμος – Λόγω κρουσμάτων παραβατικής συμπεριφοράς

advertisement

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Μόβρης είναι η παραβατικότητα γεγονός που παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις στα Σαγαίϊκα. Οι αστυνομικές δυνάμεις με έδρα την Κ. Αχαΐα εργάζονται σκληρά ξεπερνώντας συνεχώς τους εαυτούς για να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή.

Παρά την συνεχή βοήθεια με δυνάμεις από την Πάτρα οι σοβαρότατες ελλείψεις σε Στελέχη και προσωπικό σε σχέση με τα όσα προβλέπονται από την υπηρεσία δημιουργούν δυσαναπλήρωτα κενά. Επίσης η κατάσταση αυτή γίνεται δυσκολότερη αν ληφθεί υπόψιν το μέγεθος αλλά και το βάρος της περιοχής που οι μειωμένες αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να καλύψουν, φυλακές, ΒΙΠΕ, αεροδρόμιο, σημαντικές εστίες παραβατικότητας σε Αχαγιά, Σαγαίϊκα κλπ.

Το τελευταίο βίαιο περιστατικό με την απόπειρα ληστείας στα Σαγαίϊκα που θύμισε ταινίες από την άγρια Δύση με ενέδρα και καταδίωξη εργαζόμενης μητέρας με το δυο ετών αγοράκι της, που μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η πλήρης και επιτυχημένη αστυνόμευση της περιοχής και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.

Η Δημοτική αρχή δηλώνει την συμπαράσταση της στην οικογένεια της συνδημότισσας που δέχθηκε την επίθεση των ληστών και ζητά από την πολιτεία την μόνιμη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Κ. Αχαΐα και την ίδρυση Αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα.