Λαϊκή Ενότητα: Εκτός από το τυρί υπάρχει και η φάκα στο πακέτο της Ε.Ε.

«Εκτός από το τυρί έχει και τη φάκα για το λαό και τη χώρα μας» σχολιάζει η Λαϊκή Ενότητα αναφορικά με το σχέδιο «που παρουσίασε η πρόεδρος της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού, και το οποίο υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς η Ν.Δ. και με θετικά σχόλια ο ΣΥΡΙΖΑ»..

Η ΛΑ.Ε. υπογραμμίζει πως το πακέτο περιέχει επιχορηγήσεις και δάνεια, που όμως θα απορροφηθούν από τα κράτη μέλη με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Υπάρχει διαδικασία έγκρισης, η οποία είναι χρονοβόρα και αμφίβολη και με δεδομένη την άρνηση των τεσσάρων χωρών του βορά, το σχέδιο αποτελεί την βάση εκκίνησης της διαπραγμάτευσης με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο μέχρι στιγμής η μορφή, το εύρος και το πότε θα διατεθούν τα κονδύλια.
Ο βασικός όγκος του προγράμματος θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2021 και μέχρι τότε η ύφεση -στην Ελλάδα προβλέπεται να ξεπεράσει το 10%- θα έχει σαρώσει τις μικρές επιχειρήσεις, η ανεργία θα έχει εκτοξευθεί και η περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού θα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Τα κονδύλια θα δοθούν με την προϋπόθεση υποβολής από τα κράτη μέλη συγκεκριμένου σχεδίου δημοσίων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να εγκριθεί από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με δεδομένο ότι οι μεταρρυθμίσεις μέσα στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών πάντα συνεπάγονται συρρίκνωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα χρήματα, που θα δοθούν, θα είναι για συγκεκριμένους τομείς αλλά θα έχουν σαν προαπαιτούμενο την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.
«Η κυβέρνηση, τα μνημονιακά κόμματα και τα ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας και επανάπαυσης. Οι εργαζόμενοι όμως οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι , οι νέοι και οι νέες πρέπει να προετοιμασθούν για νέους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και της ίδιας της ζωής τους, χωρίς να ξεχνούν ότι ή υπαρκτή νεοφιλελεύθερη και αυταρχική ΕΕ απέδειξε ότι δεν μεταρρυθμίζεται προς το καλύτερο παρά μόνο ανατρέπεται» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.