(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Αναγκαία προληπτικά μέτρα στην Γέφυρα της Καλόγριας – Αυτοψία πριν αντικατασταθεί

Την Γέφυρα στην Καλόγρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος και ο  Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης, προκειμένου να διαπιστώσουν τις φθορές που παρουσιάζει η Γέφυρα και τον βαθμό επικινδυνότητας στη χρήση της.

Επί τόπου βρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Έργων Κυριάκος Ορλώφ και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ταπεινός συνοδευόμενοι από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Από κοινού εκτιμήθηκε ότι από τις φθορές που έχουν προκληθεί επηρεάζεται η ασφάλεια της διέλευσης, για το λόγο αυτό και μέχρι την αποκατάσταση της Γέφυρας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ισχύσουν περιοριστικά μέτρα. Ήδη ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός με έγγραφό του προς το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Αστυνομία επισημαίνει τα προβλήματα και ζητά τη λήψη μέτρων.

«Για εμάς προέχει η ασφάλεια των πολιτών. Προτεραιότητά μας πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξουν προληπτικά μέτρα, ακόμη και απαγόρευσης της διέλευσης εφόσον είναι αναγκαίο, έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα και καταστεί ασφαλής η διέλευση πεζών και οχημάτων» δήλωσε κατά την επίσκεψη του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθησε συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε σύντομα να προχωρήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της Γέφυρας.