ΑΧΑΙΑ: Πώς από τα Σαγέικα ξεκίνησε η εξάρθρωση σπείρας ληστών – Οι έρευνες της Αστυνομίας που απέδωσαν

Στις 14 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνέλαβαν τρία άτομα, για κλοπή που είχαν διαπράξει στα Σαγέικα και σε σωματική έρευνα που τους έκαναν, βρήκαν στην κατοχή τους μεταξύ άλλων, ένα βραχιόλι και ένα κατσαβίδι.
Τα δύο αντικείμενα, οδήγησαν τις αρχές, στην εξάρθρωση μιας σπείρας ληστών που φαίνεται ότι δρούσε στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή, διαπράττοντας ληστείες με άγριο τρόπο.
Συγκεκριμένα, το βραχιόλι διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από ληστεία που είχε γίνει στο Πελόπιο Ηλείας, την ίδια ημέρα, ενώ το κατσαβίδι είχε χρησιμοποιηθεί για να απειληθούν οι παθόντες.
Προχθές το απόγευμα, σε περιοχή του Πύργου Ηλείας και χθες τα ξημερώματα στην Φυλή Αττική, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, έφτασαν στη σύλληψη τριών ανδρών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ αναζητούνταν και για υπόθεση κλοπής.
Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί και ένας ακόμη άνδρας συνεργός των δραστών σε υπόθεση κλοπής, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Στις 14 Φεβρουαρίου, τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια διέρρηξαν οικία στο Πελόπιο της Ηλείας, στους οποίους ασκώντας λεκτική και σωματική βία και απειλώντας τους με ένα κατσαβίδι, αφαίρεσαν τέσσερα ρολόγια και ένα βραχιόλι.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα, στο οποίο τους ανέμενε συνεργός τους και τράπηκαν σε φυγή. Την ίδια ημέρα όμως, ένας εκ των δραστών συνελήφθη στα Σαγέικα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εξιχνιαστεί.
Προχθές τα ξημερώματα στον Πύργο, οι δύο από τους δράστες της ληστείας και ένας ακόμη συνεργός τους, που αναζητείται, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο, που αναζητούνταν με τα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση ληστείας στο Πελόπιο, αλλά και για την υπόθεση κλοπής στον Πύργο. Ο τρίτος δράστης της ληστείας, συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στην Φυλή Αττικής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα, επιμελώς κρυμμένη κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας με αποξεσμένο αριθμό και ένα σπαθί τύπου «ματσέτα», συνολικού μήκους 65 εκατοστών.
Επίσης, στο εσωτερικό και στην αυλή της οικίας, βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων, τμήμα των οποίων αναγνωρίστηκε από την παθούσα της κλοπής, και της αποδόθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.