Τουρκία: Τα σενάρια ανασχηματισμού και οι αποκαλύψεις για την υγεία του Ερντογάν

Σε έναν ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικό άρθρο επικαλούμενο τον διευθυντή της εταιρείας Ευρασιατικών Ερευνών Κεμάλ Οζκιράζ, αναφέρει ότι ο τούρκος πρόεδρος πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα μετά την υποχώρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και μετά το τέλος της περιοδείας θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό του επιτελείο.

Σύμφωνα με τον Οζκιράζ, ο Ερντογάν, σκοπεύει να διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ως αντιπροέδρους. Επίσης ο Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι αποκαλύψεις για την υγεία του Τούρκου Προέδρου
Την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν αποκαλύψεις για την υγεία του Τούρκου Προέδρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου, ενώ φέρεται να πάσχει από επιληψία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ερντογάν στις 26 Νοεμβρίου του 2011 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επιζεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.