(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Βαρύ «κατηγορώ» στη δημοτική αρχή, για πανάκριβη προμήθεια αντισηπτικών και γαντιών – Ρώρος στον ΣΚΑΪ 89,4: «Πήγε σε Μαγούλα και Θεσσαλονίκη…με υπέρογκες τιμές»

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “ΩΡΑ Πατρών” επιμένει ο επικεφαλής της Γιώργο Ρώρος, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4, κατηγόρησε  ευθέως τη δημοτική για πανάκριβη προμήθεια αντισηπτικών και γαντιών.

Στην ανακοίνωση η παράταξη αναφέρει:
Θεωρούμε κατ’ αρχήν άστοχο το γεγονός της κρίσης δημοτικών παρατάξεων και πολιτικών απόψεων από διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί. Πολύ περισσότερο θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της κάλυψης αυτών των ενεργειών από τον πολιτικό τους προϊστάμενο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Πλέσσα. Οι υπηρεσίες του Δήμου και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται από τη Λαϊκή Συσπείρωση σαν ασπίδα για τα λάθη και παραλείψεις της. Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν, αφού δεν απάντησε επί της ουσίας η δημοτική αρχή στην καταγγελία της “ΩΡΑ Πατρών” για το θέμα της προμήθειας αντισηπτικού στην εξωφρενική τιμή των 26 ευρώ το λίτρο από 6 ευρώ το λίτρο. Μάλλον προσπάθησε να θολώσει τα νερά καλυπτόμενη πίσω από τις δημοτικές υπηρεσίες. Να ξαναθέσουμε λοιπόν τα ερωτήματα όσο πιο απλά γίνεται. Πώς δικαιολογείται το γεγονός, ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε αντισηπτικό διάλυμα στην τιμή των 26 ευρώ το λίτρο την ΙΔΙΑ περίοδο που οι άλλοι Δήμοι και Περιφέρειες της Ελλάδας προμηθεύονταν με τιμή γύρω στα 8 ευρώ;

Υπήρξε άρνηση ή αδυναμία προμήθειας του υλικού από την πλευρά των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών της Πάτρας και προμηθευτήκαμε από φαρμακείο της Μαγούλας; Μόνο το συγκεκριμένο φαρμακείο προσφέρθηκε; Δεν βρέθηκε ούτε ένας κουμουνιστής φαρμακοποιός να καλύψει τις ανάγκες του δήμου σε λογική τιμή το αντισηπτικό διάλυμα; Την ίδια περίοδο και με τις ίδιες διαδικασίες, δηλαδή της απευθείας ανάθεσης, προμηθεύτηκε ο Δήμος μεγάλη ποσότητα γαντιών μιας χρήσης από επιχείρηση της Βόρειας Ελλάδας αντί να ενισχύσει τις επιχειρήσεις των πατρινών συμφερόντων επιβαρύνοντας τον δημοτικό προϋπολογισμό. Το γεγονός αποδεικνύεται από το ότι την ίδια περίοδο προμηθεύτηκε από πατρινών συμφερόντων επιχείρηση, τα γάντια στη μισή τιμή δηλαδή 3,5 ευρώ έναντι 7,5 ευρώ το κουτί που αγόρασε από την επιχείρηση της Βόρειας Ελλάδας.
Επειδή τυγχάνει να είμαστε μέσα στην αγορά γνωρίζουμε αρκετά και καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοιού υπήρχε επαρκής ποσότητα και αντισηπτικού διαλύματος και γαντιών σε τοπικά καταστήματα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που προμηθευτήκατε τα συγκεκριμένα υλικά. Επειδή καταγγέλλετε με ευκολία την ελεύθερη αγορά και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, μήπως μπορείτε να μας επιδείξετε ένα έγγραφο του Δήμου προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού με το οποίο καταγγέλλετε τη μαύρη αγορά στα συγκεκριμένα προϊόντα και την αδυναμία σας να τα προμηθευτείτε με τη συνήθη διαδικασία; Οι συγκεκριμένες προμήθειες αντανακλούν το σκάνδαλο της πολιτικής των απευθείας αναθέσεων, πολιτική που την υπηρετείτε απαρέγκλιτα και πιο πιστά από τους νεοφιλελεύθερους εμπνευστές της.
Με τα αποτελέσματα δε αυτών των αναθέσεων αλλά και άλλων που έχουμε στη διάθεσή μας, καταφέρνετε να επιβαρύνετε τα ταμεία του Δήμου και επομένως τις πατρινές λαϊκές οικογένειες. Δεν δικαιούστε λοιπόν πλέον εσείς να ομιλείτε για το καλό της πόλης και τη διασφάλιση του χρήματος του Πατρινού λαού.