Συλλήψεις επιχειρηματιών στην Καλαμάτα για «ξέπλυμα χρήματος»

Σε 11 συλλήψεις προχώρησαν χθες οι αστυνομικές Αρχές για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Καλαμάτα, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα και οι υπόλοιπες στην Καλαμάτα, έπειτα από πολλαπλές επιχειρήσεις αστυνομικών στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» μεταξύ των συλληφθέντων είναι και άτομα τα οποία έχουν ξανακατηγορηθεί στο παρελθόν, για «δουλειές» της νύχτας που αφορούσαν εμπρησμούς καταστημάτων και εκβιάσεις.

Η εφημερίδα «Θάρρος» αναφέρει πως η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της εκβίασης από κοινού και κατά περίπτωση τις παραβάσεις των νόμων περί αναβολικών, όπλων και ναρκωτικών.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για την υπόθεση αναμένονται σήμερα, ενώ επίσης σήμερα οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Καλαμάτας.