ΠΑΤΡΑ: Αλεξόπουλος για τα καρναβαλικά πληρώματα και ΑΣΟ – «Είμαστε παρόντες στον αγώνα τους»

Τα πληρώματα του Καρναβαλιού που στεγάζονταν στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στην Πάτρα δεν είναι μια αόριστη και απρόσωπη υπόθεση. Είναι οι καρναβαλιστές που με ίδια έξοδα, χρόνο και κόπο, στηρίζουν επί δεκάδες χρόνια το καρναβάλι της Πάτρας. Είναι οι άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το κέφι και τις ιδέες τους, αυτοί που με τα άρματα και τις κατασκευές τους, ενισχύουν την εικόνα των παρελάσεων και βγάζουν ασπροπρόσωπο το Πατρινό Καρναβάλι ως αναπόσπαστο κομμάτι της ραχοκοκαλιάς του.
Είναι το ίδιο το Καρναβάλι.
Αυτούς τους ανθρώπους, επέλεξε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας να τους αφήσει άστεγους για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, αφού πρώτα τους ενέπαιξε επί χρόνια διαβεβαιώνοντάς τους ότι η μετακόμισή τους από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ θα γινόταν μόνο και εφόσον βρισκόταν για αυτούς άλλη στέγη.
Αυτούς τους ανθρώπους και τις δημιουργίες τους «μετακόμισε» άρον άρον η δημοτική αρχή της Πάτρας στο Πετρωτό, σε χώρο υπαίθριο.
Αυτοί οι άνθρωποι δέχθηκαν και τις ειρωνικές φραστικές επιθέσεις της Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού ως «ευχαριστώ» για όσα προσέφεραν και προσφέρουν στην πόλη.
Ο Δήμος της Πάτρας έχει υποχρέωση όχι μόνο να σέβεται όσους εργάζονται αφιλοκερδώς τόσα χρόνια για να στηρίξουν το Πατρινό Καρναβάλι και να σώζουν την κατάσταση ακόμη και στα δύσκολα, αλλά και να τους αντιμετωπίζει ως συνεργάτες της μεγαλύτερης διοργάνωσης της πόλης. Διότι χωρίς αυτούς, το Καρναβάλι μας δεν θα ήταν το ίδιο.
Οφείλει να τους εξασφαλίσει άμεσα στεγασμένο χώρο για τα άρματα και τις δημιουργίες τους.
Εμείς ως παράταξη θα συνδράμουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής διευκολύνοντάς την όπου μας ζητηθεί.
Θα είμαστε παρόντες στην συγκέντρωση που πραγματοποιούν τα πληρώματα του πρώην ΑΣΟ στην πλατεία Γεωργίου με θέμα «Στέγη για το Καρναβάλι» και θα στηρίξουμε ενεργά τον δίκαιο αγώνα τους.