Ντυμένη στα μαύρα η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θρηνεί για τα θύματα του Covid-19

Οι πριγκίπισσες Leonor και Sofia τίμησαν τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού μαζί με τους γονείς τους, βασιλιά Φελίπε και βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας. Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας -ντυμένοι και οι 4 στα μαύρα- κράτησαν, την Τετάρτη, ενός λεπτού σιγή στον κήπο του παλατιού Zarzuela στη Μαδρίτη στη μνήμη όσων πέθαναν από Covid-19.

“Η Ισπανία θρηνεί τις τόσες εκατοντάδες συμπατριώτες που χάσαμε στην πανδημία. Σε όλους, μαζί και στις οικογένειές τους, χρωστάμε την ανάμνηση, το θρήνο και την αγάπη.”

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δημόσια την 14χρονη πριγκίπισσα Leonor και τη 13χρονη πριγκίπισσα Sofia από την ημέρα που εμφανίστηκε η πανδημία και ανάγκασε όλο τον πλανήτη να μπει σε καραντίνα.

Η ισπανική κυβέρνηση όρισε 10 μέρες πένθους, από την Τετάρτη 27 Μαϊού, για να τιμήσει τη μνήμη των 27.000 επιβεβαιωμένων θανάτων από τον κορωνοϊό – είναι η πιο μακρά περίοδος πένθους για τη χώρα μέσα σε 4 δεκαετίες. Οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες σε περισσότερα από 14.000 κτίρια σε όλη την Ισπανία.

Τα μέτρα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έχουν περιοριστεί από τη Δευτέρα με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις παραλίες να ανοίγουν ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 εβδομάδες.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια ολοκλήρωσαν τις βασιλικές τους υποχρεώσεις από απόστασ χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο και τα video calls. Ο βασιλιάς της Ισπανίας μάλιστα επισκέφτηκε τον Μάρτιο ένα από τα νοσοκομεία της χώρας φορώντας μάσκα και γάντια.