ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Αρκάδων τίμησε τη μνήμη των Αγίων Δημητρίου και Παύλου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης » με τη συμμετοχή του Προέδρου του, Δημήτρη Κομποχόλη και των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου στη Θεία Λειτουργία και με αρτοκλασία, τίμησε την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών, τη μνήμη των Αγίων Αρκάδων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.
Οι άγιοι Νεομάρτυρες, προστάτες της Τρίπολης, έγραψαν με το αίμα τους λαμπρές και συγκλονιστικές σελίδες ιστορίας κατά τη διάρκεια των μαύρων και πικρών χρόνων της τουρκικής σκλαβιάς, ώστε μέσα από το αίμα τους και τη θυσία τους που ενώθηκαν με τα αίματα και τις θυσίες των άλλων ηρώων και μαρτύρων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, να ποτιστεί, να βλαστήσει και να καρποφορήσει το δέντρο της ελευθερίας.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν με ευλάβεια τη μεγάλη Ιερή Εικόνα των Αγίων Νεομαρτύρων που από το έτος 1861 βρίσκεται στον παραπάνω Ιερό Ναό, αφιέρωμα από τους τότε Αρκάδες των Πατρών, η οποία με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου συντηρήθηκε και τοποθετήθηκε σε περικαλλές ξυλόγλυπτο προσκυνητάριο, σε περίβλεπτη θέση στον Ιερό Ναό, ώστε να προσκυνάτε από τους χριστιανούς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας μοίρασε άρτο στο σεβαστό εκκλησίασμα.