Βουλή: Επεισόδιο Πολάκη – Κυρανάκη -Στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Κοινοβούλιο, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε και χθες να κρατήσει υψηλούς τόνους εξ αφορμής της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου συνεχιζόταν η κατάθεση του κ. Π. Πολάκη σημειώθηκε εντονότατο επεισόδιο μεταξύ από τη μια του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις του κ. Κυρανάκη, αποκαλώντας τον «προβοκάτορα». Ο ερωτών βουλευτής τότε φέρεται να χαρακτήρισε τον μάρτυρα «κότα», ενώ σε διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να αποκάλεσε και εκείνους «κότες».

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γκιόλα να απωθεί τότε τον κ. Κυρανάκη, λέγοντας ότι δεν θέλει να φωνάζει πάνω από τα κεφάλια τους. Οπως ήταν αναμενόμενο, το επεισόδιο προκάλεσε μικρή διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ αργότερα οι δύο πρωταγωνιστές (Κυρανάκης – Γκιόλας) ζήτησαν συγγνώμη για τη στάση τους.

Νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν εντόνως επικριτικά στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του αριθμού των αδικημάτων τα οποία διερευνά η Προανακριτική, αλλά με την κυβερνητική πλευρά να αποφεύγει να απαντήσει προκειμένου –όπως σχολιάστηκε– να μην τροφοδοτήσει την ένταση. Για «διαδικασίες – παρωδία» μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δ. Καλαματιανός, ενώ ο κ. Πολάκης σε παρέμβασή του σημείωσε: «Δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα η χθεσινή ψηφοφορία».

Από την πλευρά της, πάντως, η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ) υπογράμμισε: «Εμείς και η πλειοψηφία της Βουλής ζητήσαμε να φτάσει μέχρι τέλους αυτή η υπόθεση για ό,τι προκύψει, για όποιον κι αν προκύψει. Μόνο όσοι θέλουν να κρύψουν καταστάσεις αρνούνται να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο».

kathimerini.gr