ΚΙΝΑΛ: Συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων διόρισε ο Μηταράκης σε δομή φιλοξενίας μεταναστών

advertisement

Επίθεση στο Νότη Μηταράκη κάνει το ΚΙΝΑΛ για την επιλογή του να διορίσει διοικητή δομής φιλοξενίας
αιτούντων άσυλο στον Πύργο,συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων. Καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τον διορισμό.

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ότι «με υπογραφή Νότη Μηταράκη, η ΝΔ επέλεξε για τη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο, άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για την διοίκηση μιας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων», σημειώνεται στην ανακοίνωση που προσθέτει ότι η επιλογή του Χρήστου Τσιάχρη έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη της ΝΔ, που τέθηκαν επικεφαλής των δυο γενικών γραμματειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Ο Χρήστος Τσιάχρης, όπως ενημερώνει το ΚΙΝΑΛ είναι συγγραφέας του βιβλίου
«Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θούλη, τις ίδιες που εκδίδουν βιβλία του ναζιστή Περίανδρου (καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή), αλλά και του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών.

Το ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε η κυβέρνηση να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών και η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαίτιους, αλλιώς καθίσταται συνένοχος», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.