Δημοτικά Σχολεία: Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία τους

«Κινούμαστε προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι η πιο πιθανή ημερομηνία ανοίγματος είναι η 1η Ιουνίου, ενώ όπως είπε, τη Δευτέρα 25/5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο κ. Πέτσαςανέφερε ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ), ενώ τη Δευτέρα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τις κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα από το υπουργείο Παιδείας, αν τα σχολεία ανοίξουν όντως την 1η Ιούνη, η σχολική χρονιά θα λήξει στις 30 Ιουνίου, ενώ η επιστροφή θα γίνει όπως και στις υπόλοιπες βαθμίδες, δηλαδή με αποστάσεις 1,5 μέτρου και εκ περιτροπής διδασκαλία.

«Πάντα ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τα σημάδια που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή είναι θετικά. Περιμένουμε να δούμε την εισήγησή τους και θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Εχουμε πει πολλές φορές ότι είναι προς το καλό των μαθητών να ακολουθούν την κανονικότητα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη λειτουργία των γυμναστηρίων και εξετάζεται, όπως είπε να αναίξουν και νωρίτερα από τις 29 Ιουνίου -όπως έχει ανακοινωθεί- αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά.