ΑΧΑΪΑ: «Επονείδιστη» συμπεριφορά απέναντι σε εργαζομένους στο σχολείο – Καταγγέλλουν διευθυντή για «καιρό αφεντικών και σκλάβων»!

Τις τελευταίες μέρες γίναμε δυστυχώς μάρτυρες μιας ακόμα επονείδιστης συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζομένους στο Δημόσιο Σχολείο. Δύο συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες υπέστησαν λεκτική επίθεση και εκφοβισμό από τον Διευθυντή του σχολείου όπου υπηρετούν. Ο Διευθυντής αυτός, που θέλει να φέρει τον τίτλο του παιδαγωγού, επιτέθηκε με απρεπείς χαρακτηρισμούς στις δύο συναδέλφους μειώνοντας την προσωπικότητά τους.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων δεν είναι σάκος του μποξ για να βγάζουν τα απωθημένα τους οι προϊστάμενοι και οι εργοδότες. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος που σε πολύ δύσκολες συνθήκες βάζουν καθημερινά πλάτη με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας για να προστατεύεται η υγεία των μαθητών και του προσωπικού των σχολείων.
Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου καταγγέλλει το γεγονός και δηλώνει απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι στέκεται δίπλα στις συναδέλφισσες και θα τις στηρίξει σε κάθε απαίτησή τους, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η αξιοπρέπειά τους. Δεν θα ανεχθούμε άλλες τέτοιες συμπεριφορές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρεται σε εργαζόμενο με απρεπή τρόπο. Ο καιρός των αφεντικών και των σκλάβων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί…
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας ενόψει των επερχόμενων κρίσεων στελεχών εκπαίδευσης να διαμορφώσει έτσι τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπολογίζονται μόνο τα όποια αντικειμενικά κριτήρια, αλλά να εξετάζεται από ειδικούς και η προσωπικότητα των υποψηφίων κι όχι από συναδέλφους τους ,ανεκπαίδευτους γι’ αυτό, που υπηρετούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Επιλογής. Επίσης, να κρίνεται απαραίτητο προσόν η εξειδίκευση σε τρόπους διαχείρισης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Αυτοί οι άνθρωποι διοικούν εκατοντάδες ανθρώπους με μόνο προσόν ένα μεταπτυχιακό στο αντικείμενό τους και αγνοώντας την ψυχολογία των μαθητών και των εργαζομένων και τις ανάγκες τους.
Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να παρέμβουμε δημόσια για ανάλογο περιστατικό προσβολής, κακομεταχείρισης και εκφοβισμού εργαζομένων σε δημόσιο σχολείο. Είναι ντροπή εν έτει 2020 να χρειάζονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις προς εκπαιδευτικούς…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ε.Κ.Αιγίου
Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Παναγιώτης Ο Γεν. Γραμματέας

Καυκάς Παναγιώτης