Η ενίσχυση του τουριστικού κλάδου να συνδυαστεί με ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων διατροφής

Την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και μέσω του «οδικού χάρτη» επανεκκίνησης του τουριστικού τομέα, επεσήμανε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε την Πέμπτη 21 Μάϊου, το Σχέδιο Νόμου «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» .

Πιο συγκεκριμένα, αφού ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό παίζει σημαντικό ρόλο στο τουριστικό «προϊόν», αλλά και στα ελληνικά προϊόντα διατροφής, υπογράμμισε ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία, ώστε το Υπουργείο, ακόμα και μέσα από τα προγράμματα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού να θέσει παραμέτρους ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας.

«Θα στέλνουμε Έλληνες τουρίστες σε καταλύματα που θα διαθέτουν πατάτες Αιγύπτου ή άλλα προϊόντα διατροφής που έχουμε στην Ελλάδα σε μεγάλη επάρκεια ή μήπως πρέπει, μέσα από αυτή την μεγάλη προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού κλάδου να ενισχύσουμε και την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Αυτή η κρίση μας δείχνει ότι οδηγούμαστε προς νέα μοντέλα τουρισμού. Η  ευκαιρία να εντάξουμε και παραμέτρους για την στήριξη της ελληνικής παραγωγής δεν πρέπει να χαθεί» κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης.