Τι φοβάται η δημοτική αρχή και προχωράει σε αυτές τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες ;

Η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της αποδεικνύει καθημερινά την αδιαφορία της για τον διάλογο και την ενημέρωση των δημοτών για τον προβληματισμό και τις αποφάσεις του κορυφαίου οργάνου που είναι το δημοτικό συμβούλιο .

Με το ξεκίνημα της θητείας της απέκλεισε ως γνωστόν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα νομικά πρόσωπα και τις άλλες επιτροπές του δήμου που εκ του νόμου έπρεπε να είχαν αντιπροσώπευση.

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μεταδίδονταν μέσω του διαδικτύου για να μπορούν οι δημότες να παρακολουθούν από τις μακρινές κοινότητες που λόγω των αποστάσεων δεν ήταν εύκολο να παρευρίσκονταν στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Στην διάρκεια των περιοριστικών μέτρων τα δημοτικά συμβούλια γινόντουσαν δια περιφοράς δηλαδή ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς δυνατότητα διαλόγου και ερωτήσεων όταν στους άλλους δήμους είχε ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη .

Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής ήταν ότι περίμενε να καλυφθεί το ασήμαντο κόστος από την ΠΕΔ ,σαν το ζήτημα της δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας του δήμου εξαρτιόταν από μηδαμινά ποσά,την ώρα που ξοδεύονται πολλά χρήματα ενώ μπορούσαν να παραμείνουν στο ταμείο του δήμου αν η δημοτική αρχή αξιοποιούσε τον τεχνικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό .Τελικά έγινε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη με παραχώρηση της τεχνολογίας από την ΠΕΔ ,χωρίς να μεταδοθεί η συνεδρίαση ζωντανά στους δημότες που ήταν εύκολο ,ούτε να παραδοθεί το μαγνητοσκοπημένο υλικό όπως το ζητήσαμε για να το δουν μετά.

Οι συνεδριάσεις του πολύ σημαντικού οργάνου της οικονομικής επιτροπής συνεχίζονται δια περιφοράς αν και υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και η αντιπολίτευση απέχει διαμαρτυρόμενη ,χωρίς να συγκινείται η δημοτική αρχή .

Το αποκορύφωμα έχει να κάνει με την μεταφορά της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε μικρή αίθουσα που δεν θα υπάρχουν θέσεις για δημότες οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν πίσω από το τζάμι ή από οθόνες !

Την ώρα που αναζητούνται μεγάλοι χώροι για προστασία από την επιδημία η οποία φαίνεται δεν θα μας ξεχάσει, εμείς θα περιοριζόμαστε σε ακόμα μικρότερες αίθουσες ;

Τι φοβάται η δημοτική αρχή και προχωράει σε αυτές τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες ;

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α θα βρίσκεται αντιμέτωπη με όποιες ενέργειες θα έχουν σαν στόχο την δημοκρατική λειτουργία του κυττάρου της τοπικής διοίκησης και την ολόπλευρη ενημέρωση του δημότη, ο οποίος πρέπει να είναι μέτοχος στον διάλογο και την λήψη των αποφάσεων .

Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α)