Σύψας: Ο κορωνοϊός επιβιώνει πολύ λιγότερο σε θερμοκρασίες πάνω από 25 βαθμούς, αλλά δεν σκοτώνεται

«Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό», προειδοποίησε για άλλη μία φορά ο Νίκος Σύψας.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στην χώρα τις τελευταίες ημέρες, μειώνουν μεν την επιβίωση του κορωνοϊού, αλλά δεν τον εξαφανίζουν.

«Ο ιος επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς, αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σύψας σημείωσε πως δύο βδομάδες μετά την κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, καθώς και πως όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τον Οκτώβριο για την γρίπη.

Τι είπε ο Σύψας για γυμναστήρια και δημοτικά σχολεία

Σχετικά με τις μετακινήσεις, ο λοιμωξιολόγος τόνισε στον ΣΚΑΪ πως δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι οδηγίες, ενώ για τα γυμναστήρια που θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, σημείωσε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους.

Τέλος, ερωτώμενος για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, απάντησε πως αν συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.